Interplayanalyse: Tottenham vs. QPR

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

En svak førsteomgang ble en sterkere andreomgang. Vi ser på hvorfor.

 

Tottenham gikk ut i sin etter hvert vante 4-2-3-1 formasjon med Clint Dempsey på venstrekanten. Etter den positive forestillingen mot Reading forrige helg ønsket Tottenham å fortsette det gode offensive spillet som har høstet mange superlativer den siste uken.


Selv om Champions Leauge-plassen har glippet for Tottenham de siste årene, har vi vært godt vant med offensivt spill og mange mål når Tottenham har vært i aksjon. Men nå er Tottenham inne i en radikal stilendring under AVB og det vil ta tid før alt sitter 100 %.


Vi ser klart og tydelig at Tottenham strever når de spiller mot lag som ligger lavt og de sliter i omstillingsfasen når de vinner ballen dypt inne på egen halvdel. Der Harry Redknapp og hans trenerteam ønsket å fremstå offensive og med mange kontringspunkter / pasningsalternativer, ser vi helt klart at AVB foretrekker mange spillere bak ballen og defensiv balanse. Dette kler Tottenham per dags dato veldig dårlig siden de har så mange offensive spillere som har ufattelig mye å by på offensivt. En spiller som Moussa Dembele er etter min mening helt klart best når han får ligge høyt i en 10'er-rolle, og kantspillerne Lennon / Bale er best når de får lov til å "jukse" i det defensive arbeidet når spillet er på motsatt side.


Problemet til Tottenham i den første omgangen mot QPR var at de ikke hadde gode nok kontringspunkter når de vant ballen. QPR sendte mange spillere frem i angrep og Tottenham fikk mange gunstige brudd som de helt klart burde utnyttet bedre. 

I spill mot etablert ble Tottenham fryktelig smale og det endte opp med at de ble spillende mye foran pressleddene til QPR. Disse elementene ble justert i pausen og det var nok utslagsgivende for at Tottenham kom tilbake i kampen.

Lagoppstilling

 

(Karakterene er satt av whoscored - IKKE av Analysehjørnet)

 

Interplay analyse


Tottenham ble spillende mye foran ledd / klarte ikke utnytte kontringene

 

Vi ser her at Tottenham satte opp mange trekantkombinasjoner på den siste tredjedelen når de angrep. Problemet var at de ikke fikk spillere rettvendt inn i mellomrommet, og det endte ofte med en støttepasning. Per dags dato sliter Tottenham med å få i gang Gylfi, Dembele og Sandro i denne fasen. Dette skyldes helt klart at de trenger mer tid sammen før samspillet begynner å sitte.


Men det som ofte skjer nå når Tottenham angriper er :

 • De larer å sette opp gode pasningsvinkler / kombinasjoner
 • Det blir brukt 1-2 touch for mye - motspillere kommer seg på rett side og dekker rom - støttepasning

Nå skal det også nevnes at Tottenham spiller mye med innover-kanter når de angriper. Ofte gikk Dempsey og Lennon inn i banen for å åpne rom for Bale / Walker. Men, som jeg skrev i den forrige analysen kommer backene til Tottenham for sent opp i banen,og Tottenham blir altfor smale i sitt angrepsspill.

 

1

 

Tottenham setter opp gode kombinasjoner - men det går for tregt

 

2

 

QPR kommer seg på rett side og det ender opp med støttepasning.

 

Dette var Tottenham sitt største problem i kampen mot QPR. Gareth Bale og Kyle Walker var tidvis veldig flinke til å utfordre pressleddet og deretter gå gjennom det. Problemet oppsto i neste fase når Tottenham ikke fikk noen bevegelser ute i siderom eller bakrommet. Konsekvensen av dette var at det ofte ble slått en pasning inn i banen som var overbefolket av QPR-spillere og Tottenham fikk brudd mot seg.

Jeg mener at Tottenham har mye mer å vinne på å la :

 • Dempsey ligge bredt når Bale skjærer innover
 • Få Defoe mye mer bakromsorientert

8

 

Bale bryter gjennom pressleddet til QPR

 

9

 

Han har ingen alternativer bredt eller i bakrom og spiller pasning inn i banen. Legg merke til pressvinkelen til samtlige QPR-spillere

 

11

 

QPR snapper ballen og kan starte en kontring

 

PLAN B

 

AVB er veldig romantisk i sin offensive tankegang. Han ønsker å sette opp kombinasjoner, samtidig som det skal gå på få touch. Vi kan med andre ord si at han står for en tiki-takastil når det kommer til det offensive. Men i den første omgangen mot QPR ble Tottenham fryktelig planløse når de angrep mot QPR, som lå ekstremt lavt og med leddene inntakt. Tottenham løste dette ved å slå mye langt direkte i bakrom på Jermaine Defoe uten vinkel i pasningene. Dette ble selvfølgelig barnemat for stopperparet Nelson / Hill, som enkelt kunne falle av eller sette Defoe i offside.

4

 

Overgangsspill / kontringsfasen

I denne kampen mot QPR klarte ikke Tottenham å utnytte alle overgangene de fikk godt nok. Jeg mener at årsakene til det er:

 • For få kontringspunkter
 • For mange spillere bak ballen
 • For få intiativ i lengeretning når ballen ble vunnet

5

 

Tottenham vinner ballen på egen halvdel. Legg merke til at hele midtbanen ligger på en snorett linje og det er kun Jermaine Defoe som ligger øverst som kontringspunkt.

 

6

 

Siden Tottenham ikke har kontringspunkt må Gareth Bale føre ballen og det ender i balltap.

 

7

 

QPR overtar ballen

 

Tottenham gjorde grep i pausen - vant kampen

Disse elementene ble rettet på i pausen og jeg mener at dette var utslagsgivende for at Tottenham klarte å snu kampen til sin fordel. Begge målene Tottenham scorte i den 2.omgangen kom etter at de klarte å pushe frem folk etter ballbrudd dypt inne på egen halvdel. 1-1-målet kom riktignok etter en corner, men vi skal se på det som skjedde i forkant av den situasjonen.

 

lennon 1

Her bryter Tottenham ballen langt inne på egen halvdel. Tottenham får nå flere kvalitetsbevegelser fremover og i lengeretning.

 

lennon

 

Tottenham får etter hvert stablet inn to spillere i boks,og det hele ender med hjørnespark. Denne situasjonen hadde aldri oppstått hadde det ikke vært for alle bevegelsene fremover i banen etter ballbruddet.

 

maal

 

2-1 og kampen er avgjort

Det siste målet til Tottenham kom etter en skikkelig klassekontring på aller høyeste nivå. Her bryter Tottenham ballen dypt inne på egen halvdel og smeller til med 3-4 bevegelser i lengeretning. Konsekvensen av dette er at QPR ikke klarer å ta ut alle bevegelsene og Tottenham ender opp i en tre-mot-to-situasjon foran QPR sin 16-meter.

 

Mål 2

 

Tottenham bryter - spillere stormer i angrep.

 

Mål 3

 

Her ser vi at Tottenham oppnår en tre-mot-to-situasjon pga sitt høye balltempo etter ballbruddet.

 

Mål 4

 

Defoe kan enkelt skyte ballen i det åpne målet.

 

Konklusjon

 

 • Tottenham ble altfor smale og stereotype i førsteomgangen
 • Tottenham klarte ikke å utnytte overgangene i førsteomgangen
 • Tottenham gjorde grep i pausen - sto høyere med laget, spilte med høyere balltempo og fikk flere bevegelser fremover når de kontret.
 • Dette gjorde at Tottenham snudde kampen og sikret seg 3 poeng.

 

Tottenham gikk ut i sin etter hvert vante 4-2-3-1 formasjon med Clint Dempsey på venstrekanten. Etter den positive forestillingen mot Reading forrige helg så ønsket Tottenham å fortsette det gode offensive spillet som har høstet mange superlativer den siste uken.
Selv om Champions Leauge plassen har glippet for Tottenham de siste årene,så har de vært godt vant med offensivt spill og mange mål når Tottenham har vært i aksjon.Men nå er Tottenham inne i en radikal stilendring under AVB og det vil ta tid før alt sitter 100%. 
Vi ser klart å tydelig at Tottenham strever når de spiller mot lag som ligger lavt,og de sliter i omstillingsfasen når de vinner ballen dybt inne på egen halvdel. Der Harry Redknapp og hans trenerteam ønsket å fremstå offensivt og med mange kontringspunkter/pasningsalternativer,så ser vi helt klart at AVB foretrekker mange spillere bak ballen og defensiv balanse. 
Dette kler Tottenham per dags dato veldig dårlig siden de har så mange offensive spillere som har ufattelig mye å by på offensivt. En spiller som Moussa Dembele er etter min mening helt klart best når han får ligge høyt i en 10`er-rolle,og kantspillerne Lennon/Bale er best når de får lov til å "jukse" i det defensive arbeidet når spillet er på motsatt side.
Problemet til Tottenham i den første omgangen mot QPR var at de ikke hadde gode nok kontringspunkter når de vant ballen. QPR sendte mange spillere frem i angrep og Tottenham fikk mange gunstige brudd som de helt klart burde utnyttet bedre.
I spill mot etablert ble Tottenham fryktelig smale og det endte opp med at de ble spillende mye foran pressleddene til QPR. Disse elementene ble justert i pausen og det var nok utslagsgivende for at Tottenham kom tilbake i kampen.

 

(sett spurs)

 

(karakterene er satt av whoscored - IKKE av analysehjørnet)

 
Interplay analyse

Tottenham ble spillende mye foran ledd / klarte ikke utnytte kontringene Vi ser her at Tottenham satte opp mange trekantkombinasjoner på den siste tredjedelen når de angrep. Problemet var at de fikk ikke spillere rettvendt inn i mellomrommet,og det endte ofte opp med en støttepasning. Per dags dato så sliter Tottenham med å få i gang Gylfi, Dembele og Sandro i denne fasen. Dette skyldes helt klart at de trenger mer tid sammen før samspillet begynner å sitte.
Men det som ofte skjer nå når Tottenham angriper er :

 • Klarer å sette opp gode pasningsvinkler/kombinasjoner

 • Det blir brukt 1-2 touch for mye - motspillere kommer seg på rett side å dekker rom - støttepasning 

 Nå skal det også nevnes at Tottenham spiller mye med innover-kanter når de angriper. Ofte gikk Dempsey og Lennon inn i banen for å åpne rom for Bale/Walker. Men som jeg skrev i den forrige analysen så kommer backene til Tottenham for sent opp i banen,og Tottenham blir altfor smale i sitt angrepsspill. 


(sett inn 1)

 

Tottenham setter opp gode kombinasjoner - men det går for tregt(sett inn 2 )

 

Det hele ender med at QPR kommer seg på rett side,og det hele ender opp med støttepasning.Dette var Tottenham sitt største problem i kampen mot QPR. Gareth Bale og Kyle Walker var tidvis veldig flinke til å utfordre pressleddet å deretter gå gjennom det. Problemet oppsto i neste fase når Tottenham ikke fikk noen bevegelser ute i siderom eller bakrommet. Konsekvensen av dette var at det ofte ble slått en pasning inn i banen som var overbefolket av QPR spillere,og Tottenham fikk brudd mot seg.
Jeg mener at Tottenham har mye mer å vinne på å la :

 • Dempsey ligge bredt når Bale skjærer innover 

 • Få Defoe mye mer bakromsorientert (sett inn bilde 8)Bale bryter gjennom pressleddet til QPR

(sett inn bilde 9)Har ingen alternativer bredt eller i bakrom - spiller pasning inn i banen. Legg merke til pressvinkelen til samtlige QPR spillere


(sett inn bilde 11)QPR snapper ballen å kan starte en kontring


 
PLAN B


AVB er veldig romantisk i sin offensive tankegang. Han ønsker å sette opp kombinasjoner samtidig som at det skal gå på få touch,vi kan med andre ord si at han står for en tiki-taka stil når det kommer til det offensive.
Men i den første omgangen mot QPR så ble Tottenham fryktelig planløse når de angrep mot QPR som lå ekstremt lavt og må leddene inntakt. Tottenham løste dette med å slå mye langt direkte i bakrom på Jermaine Defoe uten vinkel i pasningene. Dette her ble selvfølgelig barnemat for stopperparet Nelson/Hill,som enkelt kunne falle av eller sette Defoe i offside.

(sett inn bilde 4)

 


Overgangsspill/Kontringsfasen :

I denne kampen mot QPR så klarte ikke Tottenham å utnytte alle overgangene de fikk godt nok. Jeg mener at årsakene til det er :

 • For få kontringspunkter

 • For mange spillere bak ballen

 • For få intiativ i lengeretning når ballen ble vunnet

(sett inn bilde 5)Tottenham vinner ballen på egen halvdel. Legg merke til at hele midtbanen ligger på en snorett linje,og det er kun Jermaine Defoe som ligger øverst som kontringspunkt


(sett inn bilde 6)Siden Tottenham ikke har kontringspunkt så må Gareth Bale føre ballen og det ender i balltap


(sett inn bilde 7)

 

QPR overtar ballenTottenham gjorde grep i pausen - vant kampen


Disse elementene ble rettet på i pausen,og jeg mener at dette var utslagsgivende for at Tottenham klarte å snu kampen til sin fordel. Begge målene som Tottenham scorte i den 2.omgangen kom etter at de klarte å pushe frem folk etter ballbrudd dybt inne på egen halvdel.
1-1 målet kom riktignok etter en corner,men vi skal se på det som skjedde i forkant av den situasjonen.


(sett inn lennon 1 )Her bryter Tottenham ballen langt inne på egen halvdel. Tottenham får nå flere kvalitetsbevegelser fremover og i lengeretning


(sett inn lennon)

 

Tottenham får etter hvert stablet inn to spillere i boks,og det hele ender med hjørnespark. Denne situasjonen hadde aldri oppstått hadde det ikke vært for alle bevegelsene fremover i banen etter ballbruddet.

(sett inn mål)


2-1 og kampen er avgjort :


Det siste målet til Tottenham kom etter en skikkelig klassekontring på aller høyeste nivå. Her bryter Tottenham ballen dybt inne på egen halvdel,og smeller til med 3-4 bevegelser i lengeretning.
Konsekvensen av dette er at QPR ikke klarer å ta ut alle bevegelsene og Tottenham ender opp i en 3v2 situasjon foran QPR sin 16-meter (sett inn mål2)

 

Tottenham bryter ballen - spillere stormer i angrep 


(sett inn mål 3 )Her ser vi at Tottenham oppnår en 3v2 situasjon pga sitt høye balltempo etter ballbruddet.

(sett inn mål 4 )
Defoe kan enkelt skyte ballen i det åpne måletKonklusjon :

 • Tottenham ble altfor smale og stereotyp i 1.omgangen

 • Tottenham klarte ikke å utnytte overgangene i 1.omgangen

 • Tottenham gjorde grep i pausen - sto høyere med laget, spilte med høyere balltempo og fikk flere bevegelser fremover når de kontret.

 • Dette gjorde at Tottenham snudde kampen og sikret seg 3 poeng.
Siste på forumet