Lennon målscorer mot gamleklubben

 Reuters / Andrew Yates
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Lennon scoret mot gamle venner og uvenner, og forventningene om mange målsjanser infridde på Goodison Park.

Everton - Tottenham 1-1 (1-1)
Everton: Lennon (22')
Tottenham: Alli (45')

Premier League
3. januar, kl. 17.00
Goodison Park, Liverpool

Gule kort: Coleman, Lamela, Carroll 

Everton: Howard, Baines, Stones, Kone (Besic), Lukaku, Lennon (Deulofeu), Cleverley, Barry (c), Barkley, Coleman, Mori.
Tottenham: Lloris, Walker, Alderweireld, Vertonghen, Davies, Carroll, Dier, Eriksen (Son), Alli (Chadli), Lamela (Onomah), Kane.

Kampen:

Før kampstart talte statistikken gjestenes vei. Everton hadde ikke slått Tottenham i serien siden 2012, og Lukaku hadde aldri scoret mot Tottenham. De liljehvite hadde også kun tapt 1 av de 18 forrige kampene, og denne uken hadde mediene vært ute og meldt at spurs kan være et lag som er med å kjempe i toppen når det nærmer seg mai. 

Ekstremt nærme - Tottenham i åpningsminuttene da Walker slo inn lavt på bakerste. Ville blitt mål om Alli hadde fått foten på den, men et fint inngrep av Coleman sørget for at verten ikke fikk verst tenklig åpning på kampen. Dele Alli var også nærme da han spilte vegg med Lamela inne i boksen like etterpå, men den siste pasningen ble for upresis. Kunne også gått for skudd selv, der Alli stod på 16 meter. Bortefansen trodde nok på dette tidspunktet at det ikke gikk an å komme nærmere, uten å få scoring, men det skulle Kane vise at gikk an. Etter 8 minutters spill fyrte den engelske landslagsspissen av fra rundt 20 meter. Det var i utgangspunktet en helt ufarlig situasjon, men skuddet var så hardt og godt plassert at det gikk forbi Howard, og smalt i innsiden av stolpen, trillet langs streken og spratt rett på utsiden av den andre stolpen. Kjempeåpning av Tottenham!

Da Eriksen ble stemplet i det 16. spilleminutt, var det flere som meldte seg frivillig til å ta frisparket fra 18 meter. Lamela trakk vinnerloddet, men muren stod i veien for argentineren. Etter 22 minutter med spill fikk Everton sin første sjanse, og Lennon viste tydelig hvor glad han var for å møte gamle venner og uvenner. En lang crosser ble headet tilbake fra Lukaku som Lennon klinket i lengste fra småspiss vinkel. "Kommer han til å feire?" var det jeg personlig tenkte, og svaret var; nja. Halvveis. Wikestad beskrev kamputviklingen som ufortjent og mot spillets gang. 

Etter halvtimes spill var det igjen bare nesten for Tottenham. En innøvd cornervariant endte opp hos Davis som fikk stå umarkert og klinke til fra 20 meter. På overtid i 1. omgang kom den endelig. Alderweireld slo som bakerste mann en lang crosser til Dele Alli som tok ned på brystet og satte ballen trygt i mål alene med Howard. Dette har vi sett Alderweireld og Alli gjøre helt likt før, og hvorfor ikke fortsette når det funker så bra. 3-13 i skudd til pause.

Selvom Everton kom ut som det beste laget etter pause, var det Tottenham som vartet opp den største sjansen. Davies slo en lang ball til Alli som brystet ballen over evertonforsvareren og rett i beina til Kane, som ikke klarte å fullføre det som ville vært et av sesongens vakreste mål. Herlig touch av Dele Alli i forkant der. Videre i omgangen var kampen preget av mye balltap og direkte angrepsspill. Det var mye rom hos begge lag, og det var tydelig å se at begge gikk for 3 poeng. Lukaku var nærmest etter et bra innlegg fra Deulofeu og Eriksen - Alli prøvde å skape noe på motsatt side. Lamela dro på seg et gult kort, etter gjentatte små forseelser og matchvinneren fra forrige kamp, Son, kom inn og fikk spille de siste 25. De mange små forsøkene ledet aldri til det helt store for noen av lagene. 

Innbytteren Besic sørget for at Lloris ble husket for en god kamp, da han smalt til på volley utenfor seksten og Lloris måtte ta frem det han hadde av spenst og slå den over til corner. Mot slutten av kampen kan de som håpet på borteseier være fornøyd med at pasningsfoten til Besic, Barkley og Deulofeu var svakere enn vanlig, for Lukaku truet i bakrom hver gang Everton hadde ballen. Sistnevnte sørget for underholdning og spenning til siste slutt og var alene med Lloris 2 ganger uten å få til noe på tampen. Etter en heidundranes avslutning av en fotballkamp, kan lagene gå i dusjen med et rettferdig resultat og poengdeling. Gjestene følte seg nok snytt etter 1 omgang, men desto mer fornøyd etter 2. 

Neste kamp:
FA Cup
Leicester
White Hart Lane
Søndag 10/1 - kl 17.00
TV2 PREMIUM/SUMO


Siste på forumet

  • Ingen meldinger