Spurs back on track

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Tottenham overkjørte til tider et defensivt Sunderland som dog ledet kampen i et minutt. Dermed er Spurs tilbake på vinnersporet. 

Tottenham - Sunderland 4-1 (1-1)

Tottenham: Eriksen 42, 67, Dembélé 60, Kane 79 (str)

Sunderland: vaan Aanholt 41

Premier League

16. januar - avspark 13.45

White Hart Lane

Gule kort: 

Sunderland: Johnston, Cattermole

Lagoppstillinger: 

Tottenham: (4-2-3-1)

Lloris (c), Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose, Dier, Dembélé, Alli, Eriksen, Lamela, Kane

Sunderland: (4-4-2)

Pickford, Jones, Brown, O`Shea (c), van Aanholt, Cattermole, Lens, M`Vila, Johnston, Defoe, Graham

Slik var kampen:

Kampen begynte litt forsiktig men hjemmelaget virket uhyre fokusert, aggressivt og løpevillig. Det var en offensiv tankegang fra første stund i Spurslaget. Kane og Alderweireld hadde noen spede forsøk de første minuttene. Spesielt backene var ivrige med fremover. Rose dro en skuddfinte og la perfekt igjen til Alli som skjøt over fra fin posisjon. 

Sunderland la seg lavt, som en rekke andre lag som har kommet til White Hart Lane denne sesongen. Det ble en del nesten for hjemmelaget som hadde ballen klart mest. Dembélé vant uhyre mange dueller, en av dem førte til en enorm kontring for hjemmelaget som kom fem mot to. Men Lamela som rotet mye i dag ville skyte selv fra spiss vinkel og dermed forsvant den store sjansen. Han burde definitivt brukt Kane som stod på blankt mål. 

Så slo Eric Dier en herlig krossball til Trippier som la inn på hel volley mot Alli som kom stormende på siste stolpe. Ballen var litt for hard slik at unggutten ikke rakk frem. Men det var liten tvil om at spurs-spillerne var veldig på hugget for å rette opp etter tapet mot Leicester.

Christian Eriksen skapte mye men var uvanlig unøyaktig i pasningspillet i første omgang. Etter førti minutter så eksploderte kampen på en måte. Driblefanten Adam Johnston slo så en nydelig pasning til van Aanholt som var på sprang langs linjen. Han fikk med seg ballen og kom nesten helt inn til Lloris før han dundret ballen i nærmeste hjørne. vaan Aanholt var riktignok noen centimeter i offside men det fikk ikke dommerne med seg.

Ledelsen varte ikke lenge. Dier tok noen piruetter med ballen å midten, dro den flott med seg og spilte Kane som flikket til Alli som igjen la en pasning til Eriksen som slo igjennom til Kane som kom alene fra siden. Fantastisk spill av hjemmelaget. Skuddet hans ble blokkert men bare rett til Eriksen som dundret til. Skuddet hans stoppet i Cattermole som stod på streken men han klønet ballen i mål og dermed var de like langt igjen.  

Andreomgangen begynte som den første sluttet. Tottenham dominerte alt og Sunderland ble hengende etter. Cattermole fikk så sitt sedvanlige gule kort etter en tackling på Rose før han ble byttet ut etter noen minutter. 

Ballen gikk fort innad i laget og det ble skapt mye. Kane skøt overraskende fra distanse og unggutten Pickford fikk såvidt slått til corner. Etter litt klabb og babb foran mål fikk Lamela chippet ballen til Alli som nok en gang kom på et fint løp. Han gikk opp i duell og headet i bue mot mål men den gikk utenfor. Harry Kane stod helt fri foran mål og burde fått ballen. 

Ny corner og ballen ble slått inn i feltet. Den endte hos Rose som dro til med venstre midt foran mål. Pickford slo returen rett ut til Dembélé som dro sin venstrefinte og satte ballen mellom bena på en forsvarer og helt nede ved stolperoten. Dermed var Tottenham i ledelsen.  De hadde ikke tenkt å gi seg med det. 

Bare syv minutter senere klinket Eriksen til med venstre, tyske Jan Kirchhof som nettopp hadde kommet inn snudde rumpa til og fikk ballen i leggen. Den gikk en en fin bue og smalt inn i mål via krysset bak en sjanseløs keeper. 3-1. 

Ny fin kombinasjon av hjemmelaget. Kane spilte Rose nydelig igjennom og backen skulle dra en finte på den samme tyskeren drøyt ti minutter senere. Han svarte med å meie ned Rose og dommeren pekte kontant på straffemerket. Pickford gikk rett vei men Harry Kane plasserte så hardt og godt at han ikke rakk frem. Dermed økte Kane til 12 i ligaen og 50 ligamål totalt for sitt kjære spurs. 

Resten av kampen var preget av at bortelaget hadde gitt opp mens Tottenham fortsatte å dominere alt på banen. Det ble langt fra noen god opplevelse for Jermaine Defoe som var tilbake på gamle trakter. 

En klart fortjent seier til Spurs som virkelig var god. 

Neste kamp:

Leicester - Tottenham

FA-Cup

19. januar, avspark kl. 20.45

King Power Stadium

 

 


Siste på forumet

  • Ingen meldinger