FA-cupen over for denne gang

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Adebayor tilbake på WHL kunne sammen med nye lagkamerater feire avansement i cupen.

Tottenham - Crystal Palace 0-1 (0-1)

Tottenham:

Crystal Palace: Martin Kelly (45+)

FA-cupen
21. februar -  avspark kl. 16.00
White Hart Lane, London

Gule kort: 

Tottenham: Rose (90+)

Crystal Palace: Cabaye (73), Bolasie (84) 

Lagoppstilling: 

Tottenham: (4-2-3-1)

Worm, Walker, Dier, Wimmer, Rose, Bentaleb, Dembélé, Alli, Son, Onomah, Kane (c)

Crystal Palace: (4-4-2)

Hennessey, Kelly, Dann, Delaney (c), Ward, Zaha, Cabaye, Ledley, Mutch, Adebayor, Wickham

Kampen: 

Etter spekulasjoner rundt holdningene og innsats var Nabil Bentaleb tilbake i startoppstillingen sentralt på midten sammen med Dembélé i en litt nykomponert startellever. På andre siden ventet Adebayor og hans nye lagkamerater i blåsten på White Hart Lane. 

Allerede etter to minutter kom en kjempesjanse for Tottenham. En av mange cornere gikk rett gjennom feltet og på siste stolpe kom Alli stupende og headet fra 2 meter. På streken stod Cabaye og fikk stoppet ballen. Returen kunne unggutten Joshua Onomah, som nok en gang fikk tillit hos Pochettino, bare styre i mål. Men han tok den litt for tidlig og den endte over mål. 

Kort etter ble det satt ny fart i den evinderlige diskusjonen rundt hva som er straffe og hva som ikke fører til straffe. Et innlegg blir slått i armen til Bentaleb, ballen tok så fatt i den andre armen hans som definitivt ikke var i noen naturlig posisjon. Der var hjemmelaget kanskje noe heldig som slapp unna straffe. 

Bortelaget var aggressive og suste inn i alt av dueller. Omgangen var preget av mange frispark og stopp i spillet. Kyle Walker hadde en ukontrollert heading tilbake i god bue over Worm som dog fikk reddet i siste liten. Vår høyrebach har ikke alltid oversikt rundt seg og slike ting skjer alt for ofte. 

Med såpass mange endringer i laget så slet Tottenham litt med flyten i spillet. De skapte dog en god del sjanser og flere av dem var svært store. Som stupheadingen til Alli, returen til Onomah og ikke minst etter drøyt 20 min når Son gjorde en strålende jobb i en contring av rett sort. 

Etter noen herlige driblinger ble han stoppet kort før mål, da endte ballen hos Dele Alli som via en Palace-fot slo ballen i stolpen, den rullet langs linjen og slo i den andre stolpen før den ble klarert. Der og da var det smått utrolig at det fortsatt stod 0-0. 

Det svingte i perioder underveis. Onomah fikk en fin sjanse til å teste skuddfoten men treffet ble noe urent og dermed var den sjansen spolert. Adebayor fikk ballen i en fin contring andre veien men avslutningen var meget slett, til publikums store glede. 

Den skulle dessverre bli kortvarig. Etter et meget bra frisparkforsøk fra Harry Kane kom skåringen i andre enden av banen, på overtid. 

Etter masse dueller og litt "møljespill" på kanten havnet ballen plutselig hos Wilfred Zaha som fikk sjansen til å vise sine tekniske ferdigheter. Han snurret litt rundt med Son før en sålefinte sendte Danny Rose på baken. Så slo han en perfekt pasning til høyreback Martin Kelly som kom på et flott løp. 

Han tok med seg ballen skrått mot mål før han klinket til fra seks meter. Ballen suste forbi Worm som kanskje gikk noe tidlig ned på knærne. Ballen steg mot mål og det stod 0-1. 

I andre omgang startet hjemmelaget veldig nervøst med masse feilpasninger. Men de var ordentlig på hugget og hovmester Eriksen var kommet inn for Dembélé. Det ene angrepet avløste det andre i noen intense minutter. Harry Kane skapte seg to fine sjanser fra venstre via gode bevegelser. Det første skuddet med venstre ble mesterlig reddet av Hennessey. Andre gang dro han en skuddfinte før forsøket ble blokkert. 

Kyle Walker var som vanlig aktiv i begge ender av banen. Han slo en fin stikker til Alli som slo hardt inn foran mål. Igjen ble ballen omtrent blokkert på streken. Kane prøvde å flikke med hælen mens Onomah ikke fikk stokket bena. Det rant ut i ingenting. 

Etterhvert dabbet kvaliteten i kampen og hjemmelaget måtte frem og jage utlikning. Det ga store sjanser for Pardevs menn. Bolasie som ikke har spilt siden desember når han fikk strekk under feiring av et mål var kommet inn. Kraftpluggen fra Frankrike var toneangivende. I en duell ga han Mason, som var kommet inn, en stygg stempling. Zaha fikk en kjempesjanse men bommet på ballen kort etter mens Connor Wickham absolutt skulle avslutte selv når han bare kunne rulle ballen til Bolasie omtrent på åpent mål. 

På slutten maktet ikke Tottenham å skape all verden, de prøvde to nye bytter men ingenting kunne hindre Crystal Palace i dag. Helt på slutten satte Wickham inn målet han så lenge har ventet på men han stod offside-plassert når han bredsidet Bolasie knallharde innlegg i mål. 

Dermed er Tottenham ute av FA-cupen mens kula med Palace på ligger i bollen til kvartfinaletrekningen. 

Flere av spillerne prestere en del under pari i dag. Det var tydelig at Dier og Wimmer ikke har mye tid sammen mens Bentaleb og Walker gjorde en del rart med ballen. Onomah ser ut til å mangle litt tro på egne ferdigheter mens Chadli fikk utrettet veldig lite de minuttene han var med. 

Neste kamp: 

Tottenham - Fiorentina
Europa League

25. februar - avspark kl. 21.05

Kampen sendes på Dplay


Siste på forumet