Bananskallet var glatt, men ikke så glatt

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Et titteljagende Spurs havnet tidlig under, men viste moral, killerinstinkt og ferdigheter som kan ta dem hele veien til en reprise av 50/51- og 60/61-sesongene.

Tottenham - Swansea 2-1 (0-1)

Tottenham: Chadli (70), Rose (77)

Swansea: Paloschi (19)

Premier League
28. februar - avspark 15.05

White Hart Lane

Gule kort: 

Tottenham: Rose (56), Walker (90+)
Swansea: Williams (28), Ayew (58), Paloschi (42)

Lagoppstilling: 

Tottenham: (4-2-3-1)

Lloris (c), Walker, Alderweireld, Wimmer, Rose, Dier, Alli, Son, Eriksen, Lamela, Kane

Swansea: (4-4-2)

Fabianski, Rangel, Fernández, Williams (c), Taylor, Cork, Britton, Sigurdsson, Ki, Ayew, Paloschi

Kampen: 

Det var knapt gått 2 minutter når det første skremmeskuddet kom. Wimmer var litt ubesluttsom og lot Alberto Paloschi gå i bakrom. Han slo ballen ut igjen i feltet og der kom, som alltid, Islendingen Gylfi Sigurdsson og brente til fra fem meter. Bare en fantomredning av Lloris hindret en katastrofestart. 

I andre enden gikk det ikke lenge før hjemmelaget fikk en like stor mulighet. Rose slo et herlig innlegg fra venstre som Lamela fikk halvdårlig treff på. Men det var fra kort hold og Fabianski, som skulle bli svært sentral utover i kampen, fikk slått over uten at dommeren følte for å blåse hjørnespark. 

Det var to offensive lag som ville angripe og Swansea var på ingen måte kommet fra Wales for å prøve seg med en defensiv taktikk. Eriksen la smart inn til Kane som fikk skyte fra spiss vinkel fra en meter. Polske Fabianski var med på notene, gjorde seg stor og fikk ballen i magen. Så ble Kane spilt igjennom og fikk chippet med seg ballen forbi keeper slik at den rullet i mål. Tv-bildene viste en hårfin offside, og målet ble annulert

Harry Kane spilte forøvrig med maske etter en operasjon for brukket nese tidligere i uken. 

Etter snaut 20 minutter kom den første skåringen. Swansea fikk seg en corner som tydelig var innøvd. Den ble slått ut til spissen av sekstenmeter, så dro man noen fine kombinasjoner før skuddet kom. Det gikk i hælen på Cork og ballen spratt til Swanseas italienske nykomling Polaschi som enkelt lurte Lloris og satte ballen i mål. 

Ledelsen førte til at publikum satte i gang med sanger fra hele sitt repertoar. Hjemmelaget rullet ballen kjapt mellom seg og skapte den ene sjansen etter det andre. Fabianski sto som en levende vegg og stoppet alt som kom hans vei. Finurlige frispark fra Eriksen, heading fra Dier og utallige skudd fra Kane, Walker, Alderweireld, Son og Alli. Ingenting så ut til å slippe forbi Fabianski. Han var nok sugen på revansje etter at Eriksen satte inn to frisparkmål mot han i det første oppgjøret. 

Når angrepsspillet så ut til å gå litt i stå for hjemmelaget så kom en ny kjempesjanse på overtid i første omgang. Ballen havnet til slutt hos Dier som bare skulle bredside ballen i mål men Fabianski strakk seg så lang han var og fikk fistet ballen unna. Harry Kane kom i stor fart men var centimetere fra og sette returen i mål. 

Presset fortsatte etter pause. Christian Eriksen slo en nydelig pasning inn til Rose som dessverre ikke fikk utrettet stort. Så prøvde Alli noe lignende til kunstmålet mot Palace men unggutten fikk ikke ordentlig dreis på avslutningen. Vår eminente danske fikk nok en mulighet på frispark, rett utenfor sekstenmeter. Han curlet som vanlig ballen i retning krysset men målteknologien viste at bare to tredjedeler av ballen var inne. Igjen hang Fabianski så lang han var og slo unna. 

Minutter senere sendte Harry Kane i vei et strålende langskudd med noe som kunne ligne utsiden. Ballen hadde retning vinkelen, men bare gjett hvem som var med på notene. 

Hjemmelaget viste en innstilling som nok gjør fremtidige motstandere småvåt i buksene fremover. Gutta gir aldri opp, det er altså ikke tilfeldig at vi med 14 poeng er det laget som har kommet tilbake flest ganger og tatt poeng etter å ha ligget under i årets serie. 

Så tok Pochettino grep og satte inn Nacer Chadli for Lamela etter drøyt 60 minutter. En rekke småfarlige skudd fra Alli, Kane, Eriksen og Dier gjorde sitt til at skuddstatistikkene etterhvert var brutale lesning. Så gjorde den tidligere Arsenalkeeperen sin første feil i kampen. Danny Rose ladet kanonen og sendte i vei et utrolig langskudd som suste i bue mot mål. Fabianski fikk også slått dette skuddet til corner. 

Den dalte inn i feltet og sisteskansen kunne enkelt plukke ballen helt upresset, men han valgte å bokse ballen i bena på Kyle Walker som fyrte av. Et dårlig skudd hadde dårlig retning men Chadli styrte ballen i det åpne målet og dermed ble det full fyr på White Hart Lane. 

Fansen støttet som alltid laget og den ene sangen avløste den andre i strålende solskinn. Kort etter utlikningen fikk Tottenham en enorm mulighet på en overgang hvor fem liljehvite kom mot to motstandere.  Den ebbet ut i ingenting. 

Så var det klart for Mason. Han kom inn for Son med kvarteret igjen å spille. Noen minutter senere kommer avgjørelsen på kampen. En corner blir headet bakover i feltet. Der dukker Danny Roseopp. Han klarer å holde ballen langs bakken og klinker den i mål etter 78 minutter. Da hadde hjemmelaget fått nye krefter når brølene fra tribunen ikke kunne tyde på noe annet enn at Manchester United hadde økt til 3-1 mot Arsenal. 

Paloschi fikk en stor mulighet til fra skrått hold men vår franske kaptein reddet på ny. Da var det alle mann i angrep for Swansea som i aller høyeste grad er innblandet i bunnstriden. Tottenham fikk en ny stor overgang hvor Harry Kane rotet bort en kjempesjanse ved å ikke slå inn med venstre. Når han omsider fikk ballen over på høyre og la inn til Walker som enkelt puttet ballen i mål var vår høyreback i offside. 

Resten av kampen ble ballrulling og det hele endte med nok en seier til Tottenham. Etter tapet mot Leicester 13.januar har vi nå tatt 18 av 18 mulige poeng, med andre ord seks strake seire i Premier League. 

For å beskrive dominansen kan vi legge til at skuddstatistikken endte 34-10 i skudd mot mål og med 14-4 på mål.

Det lukter gull av denne gjengen, på den ene eller andre måten. Flere og flere spillere virker helt trygge på sine oppgaver. Vi kan spille gode kamper, både hjemme og borte, mot alle typer lag uten viktige nøkkelspillere. Stadig høres Pochettinos hese stemme i bakgrunnen - push, push, push eller move, move, move. Toget stopper ikke, hvor i alle dager skal dette ende? 

To dare is to do...

Neste kamp: 

West Ham - Tottenham

Premier League

Onsdag 2. mars - avspark 20.45
Vises: TV2 Sport Premium 2

 

 

 


Siste på forumet