Pochettino: - De kjempet oss ut av stilen

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Tottenham kunne gå til topps i Premier League, men West Ham fikk kampen akkurat dit de ville og kjempet de liljehvite ut av stilen. 

West Ham - Tottenham 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Antonio (7)

Premier League
2. mars, avspark 20.45

Boleyn Ground

Gule kort:

Tottenham: Alderweireld (30), Wimmer (41), Davies (65)

Lagoppstilling:

West Ham: Adrian; Antonio, Collins, Ogbonna, Cresswell; Noble (c), Kouyate, Obiang; Lanzini (Sakho 84), Emenike (Carroll 72), Payet

Tottenham (4-2-3-1): Lloris (c); Trippier, Alderweireld, Wimmer (Carroll 77), Davies; Mason, Dier; Lamela (Son 69), Eriksen, Chadli (Alli 61); Kane

Kampen

Tottenham kunne gå til topps i Premier League med seier i det siste derbyet på Boleyn Ground før West Ham flytter, men i en frustrerende kamp ble West Hams cornermål tidlig i første omgang avgjørende.

Igjen valgte Pochettino å rullere backene, noe han har fått mye skryt for tidligere i sesongen. Men i dag var både Davies og Trippier blant banens svakeste. Verken Chadli eller innbytter Son klarte heller å få til kombinasjonsspillet på en humpete bane i kaldt regnvær.

Harry Kane fikk også langt mer juling enn han klarte å gi tilbake og West Ham pakket ham inn og lå lavt. Tottenham skapte skremmende lite og etter seks seire på rad i Premier League, ble det et ekstremt surt tap.

- Kjempet oss ut av stilen

- For det første var banen dårlig, for det andre er de et fysisk sterkt lag som kjempet i alle dueller og det gjorde at vi ikke fikk til spillet vårt slik vi har gjort tidligere i sesongen, sa en skuffet Pochettino etter kampen.

- Det er alltid vanskelig når en kamp blir så fysisk.

I første omgang brukte West Ham nettopp mye muskler, vant klart flest dueller og slo tidlig langt opp på Emenike. Med Payet og Antonio i støtte, klarte hjemmelaget å skape nok trøkk mot Tottenham, som aldri fikk til spillet sitt.

Chadli svak

Allerede etter sju minutter hadde Nacer Chadli en dårlig støttepasning til Ben Davies, som endte med corner til West Ham. På den påfølgende corneren var det nettopp Chadli som tapte duellen mot Antonio på første stolpe. Hugo Lloris var på ballen, men headingen var for hard og hjemmelaget tok ledelsen.

En ledelse som ble mer og mer fortjent utover i omgangen. Mark Noble hadde et bra skuddforsøk ti minutter seinere som Lloris reddet og på tampen før pause fikk også hjemmelaget et mål - korrekt - annullert for offside.

Selv med over 60 prosent ballinnehav før pause, ga det ikke Tottenham en eneste avslutning på mål. West Ham fikk fem cornere og virket farlig hver gang Payet eller Antonio fikk ballen. I tillegg fikk begge Spurs-stopperne, Toby Alderweireld og Kevin Wimmer, gult kort.

Bedre etter pause

Etter pause var intensjonene klare fra Pochettino. Laget løftet seg 10-20 meter og duellene ble flyttet til West Hams banehalvdel. I løpet av få minutter kom både Eriksen og Lamela til avslutninger, men Eriksens skudd gikk ufarlig utenfor og Lamelas heading var heller aldri farlig.

- I andre omgang løftet vi oss og klarte å skape noen sjanser, men det ble vanskelig når vi igjen havner under, sa Pochettino med henvisning til Tottenhams utrolige statistikk med 17 poeng fra tapende posisjon så langt denne sesongen.

Nærmest kom Tottenham da Alderweireld fyrte løs fra 25 meter. Adrian reddet og Koyate rensket unna foran en offsideplassert Harry Kane.

Pochettino forsøkte flere grep utover i omgangen. Dele Alli fikk 30 minutter og hevet Tottenham markant da han kom inn for Chadli, men 19-åringen ble etterhvert frustrert og fikk til mindre. Son kom inn for Lamela etter 70 minutter, men de 20 siste minuttene må ha vært noe av det svakeste sørkoreaneren har gjort i Spurs-drakta. Pochettinos siste grep var å ta ut Wimmer for Carroll og flytte Dier ned. Kanskje mest for å ha en midtstopper uten gult kort i dueller med West Ham-innbytter Andy Carroll.

Leicester beholder dermed ligaledelsen, nå tre poeng foran Tottenham. Arsenal på sin side presterte å tape hjemme mot Swansea, dermed beholder Spurs tre poeng-ledelsen på naboen foran lørdagens derby.

Neste kamp:

Tottenham - Arsenal

Premier League

Lørdag 5. mars - avspark 13.45
Vises: TV2 Sport Premium 1


Siste på forumet