Poengdeling i NLD

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Tottenham var nede, langt oppe og til slutt endte NLD med 2-2 og poengdeling. Et resultat som ingen av lagene egentlig kan være fornøyd med. 

Tottenham - Arsenal 2-2 (0-1)

Tottenham: Alderweireld (60), Kane (61)

Arsenal: Ramsey (38), Sanchez (74)

Premier League
5.mars - avspark 13.45

White Hart Lane, London

Gule kort: 

Tottenham: Lamela (28), Dier (73)
Arsenal: Bellerin (26), Coquelin (29, 55)

Rødt kort: 
Arsenal: Coquelin (55)

Lagoppstilling: 

Tottenham: (4-2-3-1)
Lloris (c), Walker, Alderweireld, Wimmer, Rose, Dier, Dembélé, Lamela, Eriksen, Alli, Kane

Arsenal: (4-3-3)
Ospina, Bellerin, Mertesacker (c), Gabriel, Gibbs, Coquelin, Elneny, Özil, Sánchez, Ramsey, Wellbeck

Kampen: 

På et fullpakket White Hart Lane skulle kanskje det mest prestisjefylte Derby i moderne tid avgjøres. Dele Alli satte standaren med en sugende tackling etter noen sekunder. Temperaturen på banen og tribunen var elektrisk og kampen gikk i et svært høyt tempo. 

Tottenham spilte direkte og angrep som vanlig for full musikk. Arsenal hadde tatt grep og hadde nok i utgangspunktet planer om noen overganger. Harry Kane prøvde seg med noen skudd tidlig i kampen men de skremte ingen. I andre enden hadde Hugo Lloris er grusomt touch på ballen på et tilbakespill som kunne blitt sjebnesvangert, men de fikk ryddet opp før hurtigtoget Wellbeck kom i hundre.

Nedturen

Etter noen gule kort i rask rekkefølge fortsatte kampen med mange dueller og omtrent like mange frispark. Etter 38 minutter mistet hjemmelaget ballen etter et innkast. Danny Wellbeck tok seg tid og så inn i feltet, der kom Ramsey løpende. Wellbeck ventet imidlertid på offensive Bellerin som kom fort ute i banen motsatt. En perkeft pasning inn, backen avventet Danny Rose som gjorde sitt trekk. Han endte på bakken og Bellrin rullet ballen inn til Ramsey som nydelig hælet ballen i mål, via Lloris. 

Bortefansen var naturlig nok i ekstase. Hjemmelaget klarte der og da ikke å omstille seg og Arsenal fikk to fine muligheter til i løpet av kort tid. Kyle Walker tacklet Wellbeck i siste sekund mens et kollektiv hindret stor overgang etter et balltap av Dier, som ikke hadde sin beste dag på jobb. 

Hele den liljehvite gjengen kom samlet ut etter pause og var tydelig bestemt på å snu kampen. Tottenham kjørte på, hadde fin bredde i spillet og første mann ut med å fyre av var Kyle Walker som brente til fra langt hold. Ospina klarte ikke å holde ballen. Motsatt kom plutselig Sánchez alene men chileneren nølte noen tideler som gjorde at ballen plutselig var vekk. 

Etter 55 min kapret Tottenham ballen, Kane slo en løpeball langs linjen. Coquelin gjorde seg klar for tackling. Rutinert som bare det ventet Kane i akkurat riktig øyeblikk før han spilte ballen videre. Franskmannen var da i luften og kunne ikke stoppe. Resultatet var et nytt gult kort, etterfulgt av det røde.

Alli forsøkte så på nytt med en utsøkt volley fra seksten meter, få minutter senere var det Harry Kane som klinket til fra kort hold. Målteknologien viste at 98 % av ballen var inne, men det holder som kjent ikke. Ospina reddet mesterlig med en hånd. Nå var bortelaget kjørt og spanjolen mente han fikk vondt i magen etter redningen med armen. De fikk stoppet spillet og puste...

Hjemmelaget snudde på to minutter

Tottenham hadde fått blod på tann og moste på videre. Ny corner fra hjemmelaget. Eric Lamela gikk i en kroppsduell med Gabriel og vant den, ballen havnet hos Toby Alderweireld som klinket til med venstra. Ballen gikk mellom noen ben og i mål. 

Nå kokte det på tribunen. Det skulle ikke gå lang tid før de var i himmelen. Nytt press høyt i banen sørget for en lang ball mot Arsenals cornerflagg. Mertesacker skulle safe den men Alli var raskest og fikk akkurat helsparket ballen forbi tyskeren og til Kane. Han vendte innover og curlet ballen i en herlig bue rundt og i lengste hjørne. Et fabelaktig mål. Toppscoreren vår kastet masken og feiret sammen med sine lagkamerater. 

Tottenham toppet nå Premier League

Kampen var snudd. 

Dessverre for Tottenham hadde bortelaget på ingen måte gitt opp. De skapte faktisk skremmende mye med ti mann etter at Giroud kom inn. Rose fyrte av en kanon som gikk rett utenfor. Samtidig begynte regnet å bøtte ned. 

Kyle Walker var stadig på farten offensivt. Han fikk en fin pasning av Kane som hadde ristet av seg noen motspillere. Via en fin pasning rett tilbake til Kane fikk sistnevnte en fin mulighet etter en herlig finte. Men skuddet gikk rett utenfor. 

Eric Dier var stadig på etterskudd i kampen. Han ble belønnet med et gult kort og var senere i kampen heldig som fikk fullføre etter å dra Giroud i trøya. 

Spurs fosset på ny i angrep men Mertesacker stoppet ballen og slo den motsatt vei. Ramsey fant Bellerin som igjen fant Sánchez som avsluttet i det lengste hjørnet for Lloris. Kanskje burde vår sisteskanse fått fistet den ut men ballen rullet i nota og lagene var like langt. 

En rekke bytter ble gjort mot slutten og det var Arsenal som var nærmest seieren. Det var litt hawaii mot slutten. Eriksen slo knallhardt inn foran mål kort før slutt, ballen går inn i feltet og der bommer Gabriel fatalt, ballen får en skru og daler rett over tverliggeren.  På overtid hadde Ramsey en stor mulighet men Wimmer kastet seg inn og tacklet som en gud. Det reddet med stor sannsynlighet poenget. 

Poengdeling var rettferdig selv om hjemmelaget hadde desidert flest sjanser og burde holdt unna mot ti mann.

Neste kamp:  

Torsdag 10.mars. 

Borussia Dortmund - Tottenham

Europa League

Sigan Iduna Park, Dortmund
Vises - EuroSport Norge2

 


Siste på forumet