Dortmund for sterke også på White Hart Lane

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pierre-Emerick Aubameyang (bildet) og Borussia Dortmund sendte Tottenham ut av Europa League med nok en solid prestasjon. 

 

Tottenham - Borussia Dortmund 1-2 (0-1)

Tottenham: Son (73)

Dortmund: Aubameyang (24, 71)

Europa League
17. mars - avspark kl. 21.05

White Hart Lane, London

Gule kort:

Tottenham: Lamela (27), Alderweireld (79)
Dortmund: Castro (65)

Lagoppstillinger:

Tottenham: (4-2-3-1) Lloris (c), Trippier, Alderweireld, Wimmer, Davies, Dier, Mason, Lamela, Alli, Chadli, Son

Dortmund: (4-4-1-1) Weidenfeller, Piszczek, Subotic, Papastathopoulos, Schmelzer, Weigl, Ginter, Castro, Mkhitaryan, Aubameyang, Reus (c)

 

Den franskfødte gabonske spissen scoret tre av fem mål for sitt lag over to kamper og dermed er årets europacup-eventyr over for vår del. Det var ingen stor overraskelse etter å ha sett lagene som Pochettino sendte på banen. Dembélé, Eriksen og Kane fikk alle hvile i dag og var ikke på banen. Nøkkelspillere ble tatt av midt i andre omgang. 

Når i tillegg spillere som Chadli og Son overhodet ikke har form ble det vanskelig for hjemmelaget etter 0-3 tapet borte. 

Stort sett alt fokus var nok på søndagens kamp mot Bournemouth. Likevel var det skuffende prestasjoner fra de som fikk spille. Toby Alderweireld var kanskje sammen med Eric Dier de eneste som leverte varene. 

Ingenting skjedde før Hugo Lloris krasjet med Ben Davies etter 7 minutter av kampen. Waliseren ble liggende men prøvde å spille videre, etter elleve minutter måtte han sette seg og da var det over og ut. Danny Rose tok plassen hans på venstre back. 

Borussia var aggresive i presset og det provoserte frem masse feil hos hjemmelaget som ikke fikk stort til å fungere i den første omgangen. Mkhitaryan hælsparket til Reus som klinket ballen knallhardt i nettveggen. På andre siden headet Dier i nettveggen etter en corner fra Lamela. Det var kampens første hjørnespark etter 21 minutter.

Lamela spilte så en støttepasning som ikke var presis. Den var innom en tysk tå og havnet rett i bena på Aubameyang som curlet den nydelig i bue utenfor Lloris rekkevidde fra 22 meter. Et fint, men billig mål og dermed var all spenning over. Nå måtte Tottenham score fem mål for å avansere i cupen. 

Hjemmelaget fikk litt fart på ballen mot slutten av omgangen men de skapte ingenting. Chadli satte knapt en fot rett og var skremmende svak. Det samme med Son som ikke ser etter medspillere for tiden. Han skal drible og det ender ikke opp i noe. 

Aubameyang var alene med Lloris på nytt men var ubesluttsom og rotet bort en stor mulighet. Dier og Lamela gjorde en fin jobb før sistnevnte fikk pirket ballen til Son som plutselig var alene gjennom. Han brukte for lang tid og avslutningen var heller ikke noe å skryte av. 

På slutten av omgangen kom Mkhitaryan helt alene gjennom men et voldsomt returløp av Alderweireld reddet nok et mål idet han forstyrret armeneren i siste sekund. 

Høydepunktet kom i pausen

Dagens høydepunkt kom fra benken i dét andre omgang skulle starte. Lille Jesús Pérez var ikke fornøyd med kragen til sjef Mauricio Pochettinos frakk og rettet åndelig på utstyret. Dermed kunne man sparke igang. 

Trippier chippet Son gjennom men sør-koreaneren fikk ikke dreis på mottaket og skuslet bort nok en sjanse. Dele Alli ble byttet ut etter 70 minutter, det samme ble Lamela etter 75, begge med tanke på helgens kamp. Førstnevnte viste seg frem med en rekke finesser midt på banen men det ble lite fremdrift. 

Så brøt tyskerne hjemmelaget og ballen gikk som varm kniv i smør og havnet til slutt hos Aubameyang til høyre som klasket ballen i mål via armen til Lloris. Vår franske keeper kanskje kunne gjort en bedre jobb der. 

Snaut fem minutter senere kom reduseringen. Midtstopper Subotic leverte en grusom pasning mot egen keeper som Son våkent plukket opp, rundet Weidenfeller før han trillet ballen i mål. Det var hjemmelagets eneste skudd på mål i en skuffende kamp som gikk i feriemodus det siste kvarteret. 

Neste kamp: 

Tottenham - Bournemouth
Premier League

20. mars - avspark kl. 17.00
White Hart Lane, London.
Tv2 Premium

 


Siste på forumet