Revejakten fortsetter

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Tottenham jakter Leicester runde for runde nå. The Foxes vant lørdag, Spurs fulgte opp med nok en solid prestasjon når de slo Bournemouth 3-0 søndag.

 

Tottenham - Bournemouth 3-0 (2-0)

Tottenham: Kane (1, 16), Eriksen (52)
Bournemouth: 

Premier League

20.mars - avspark 17.00

White Hart Lane

Gule kort: 

Tottenham:
Bournemouth: Francis (59)

Lagoppstilling: 

Tottenham: (4-2-3-1)
Lloris (c), Walker, Alderweireld, Wimmer, Rose, Dier, Dembélé, Lamela, Alli, Eriksen, Kane

Bournemouth: (4-4-2)
Boruc, Smith, Francis, Cook, Daniels, Surman, Arter, Gradel, Ritchie, King, Afobe

Slik var kampen: 

I sesongens første møte møte klinket Matt Ritchie ballen i mål etter 49 sekunder. Tottenham snudde, Kane scoret hat-trick og vant 1-5. I søndagens kamp tok det 42 sekunder før ballen lå i mål. Banemannskapet vannet og vannet før avspark, det gjorde gresset rask. Hugo Lloris slo en fin ball i bena til Kyle Walker, som førte med seg ballen langs linjen 30 meter og slo hardt inn foran mål. Der ventet måltyven Harry Kane som forlengen ballen i mål. Så enkelt også effektivt kan det gjøres.

Der og da var han toppscorer i Premier League.

En vanvittig start i en kamp som ble en leksjon for Bournemouth. Kyle Walker som hadde en strålende kamp testet tidlig høyreslegga men den var ikke riktig stilt inn. Så trillet hjemmelaget ballen i bakre firer som de gjør ofte og godt. Kevin Wimmer så en åpning sentralt i banen og fant Dele Alli som ikke brukte mange touch, han fant Harry Kane som virkelig var på hugget. Spydspissen vår brukte sine muskler til å holde Cook unna mens han satte ballen helt nede ved stolperoten med venstre. 2-0 og det meste av spenningen var egentlig over. 

Hjemmefansen har blitt bortskjemt med noen nydelige langpasninger fra Toby Alderweireld i løpet av sesongen. 20 minutter ut i omgangen fant han Christian Eriksen som dessverre brente ballen høyt over. Hjemmelaget dominerte fullstendig og eide både ball og initiativ. 

Harry Kane var over alt. Han jobbet som en helt på egen banehalvdel og slo en fin løpeball til Eriksen. Han spilte inn i banen igjen til samme Kane som chippet til Erik Lamela på fem meter. Dessverre klarte ikke argentineren å få avsluttet med mange motspillere rundt seg men forspillet var vakkert. 

Begge backene var særdeles aktiv offensivt i banen all den tid bortelaget hadde mer enn nok med å forsvare seg. Rose skjøt knallhardt fra spiss vinkel mens Walker på ny prøvde skuddfoten. 

Så trodde alle at det stod 3-0. Kane forlenget en ball til Alli som lekkert satte ballen forbi keeper men reprisen viste at toppscoreren i Premier League var noen centimetere offside. 

Bournemouth hadde tydeligvis en plan for andre omgang og startet rett så bra første fem minutter uten å skape noe særlig. De vant en del dueller og klarte å holde i ballen litt men det stoppet når de møtte forsvarsmuren vår. 

Harry Kane viste igjen at han kan mer enn å putte ballen i mål. Med øyet i nakken så han Eriksen komme bak og en fin stikker sendte dansken gjennom. Innlegget ble såvidt klarert men returen havnet rett tilbake til vår playmaker som traff en spiller som omtrent lå på streken. 

Ikke lenge etter prøvde Kane skuddfoten. Et knallhardt skudd fra langt hold klarte ikke Boruc å holde. Return rullet utover og kjappest i hodet var ikke uventet Christian Eriksen som virkelig var i spillehumør. Enkelt satte han inn 3-0. 

I andre enden av banen kom norske Joshua King gjennom men hvem andre enn Harry Kane tacklet ham i siste liten. Da runget sangen hans over stadion i flere minutter: 

He´s one of our won, 
He`s one of our own,
Harry Kane, 
He`s one of our own

Pochettino gjorde noen bytter i andre omgang. Moussa Dembélé og Eric Dier var helt suverene på midten, sistnevnte fikk stående applaus når han ble byttet ut i siste minutt. 

Bevegelsene var der hele veien, men det gikk naturlig nok litt på sparebluss siste 20 minuttene. Da fikk bortelaget ha mer ball men de endte opp uten et eneste skudd på mål. Det viser hvor solide vi var i dag. 

Fortsatt fem poeng bak Leicester men de får ikke fred, de skal måtte kjempe for tittelen og når Manchester City tapte for byrivalene på hjemmebane er nok Champions League-plassen sikret for The Mighty Spurs med denne seieren. 

Neste kamp: 

Liverpool - Tottenham

Premier League

2.april - avspark 18:30
Tv2 Premium, Tv2 Sumo

 

 

 


Siste på forumet