346 magiske sekunder - gullkampen lever!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Tottenham svarte på Leicesters ultimatum og slo Manchester United på White Hart Lane for første gang på 15 år.

Tottenham - Manchester United 3-0 (0-0)
Mål: 1-0 Alli (70), Alderweireld (74), Lamela (76)

Premier League fra White Hart Lane i London
10. april, avspark 17.30 (30 min forsinket)

Gule kort: T: Walker, Rose, Alli. M: Darmian, Memphis, Young

Tottenham: Lloris - Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Dier, Dembélé - Lamela (Chadli 87), Alli (Mason 90+3), Eriksen - Kane (Son 89)

Manchester United: De Gea - Fosu-Mensah (Darmian 68), Smalling, Blind, Rojo - Schneiderlin, Carrick - Mata (Depay 76), Lingard, Martial - Rashford (Young 46)

Presset på Spurs

- Vi må vinne resten av kampene, var Mauricio Pochettinos enkle budskap før kampen, for nok en gang måtte Tottenham spille etter at Leicester allerede hadde vunnet. Ti poeng opp til ligalederne betød bare en ting: Ingenting annet enn seier mot Manchester United ville være godt nok.

Kampen ble en halvtime forsinket etter at bussen til Manchester United ble forsinket. Vitsene på sosiale medier gikk på at Louis Van Gaal hadde kommet med en enda mer destruktiv taktikk, nemlig å parkere bussen allerede før kampen var i gang, men det viste seg at bortelaget var det som virket mest klare da fløyta gikk. 

Stor Lamela-miss

I en jevnspilt og tett kamp startet bortelaget best de første 20 minuttene og det virket nesten som stundens alvor påvirket Tottenham-spillerne. Hjemmelaget ristet imidlertid av seg nervene og etter 27 minutter burde Erik Lamela ført Tottenham opp i ledelsen.

Christian Eriksen prikket ballen perfekt inn i feltet, men Lamelas forsøk på å styre ballen videre i mål endte utenfor.

For første gang siden Vertonghens skade i januar kunne Tottenham spille med sitt antatt beste lag. Både Lamela og Vertonghen kom inn på laget etter uavgjortkampen mot Liverpool.

Noe måtte skje etter pause og Pochettino fikk svaret han håpte på.

- I første omgang var det mye kjemping og begge lagene prøvde å presse, uten at noen klarte å få grep i kampen. I andre omgang tok vi tak om kampen og begynte å skape flere sjanser.

Allerede få minutter etter hvilen tvang både Eriksen og Eric Dier fram redninger fra De Gea. Manchester United skapte nok likevel den største sjansen før det hele tok av på WHL.

Martial fløt forbi både Walker og Dier etter en drøy time og passerte Alderweireld i feltet. Avslutningen fra Uniteds franske stortalent gikk heldigvis rett på Hugo Lloris.

Det var så nære United kom i kampen.

Allis siste som tenåring

Tottenham fortsatte å brette ut spillet og gradvis kom Kyle Walker og Danny Rose bedre med i kampen, men det var Erik Lamelas duellstyrke og Harry Kanes blikk som til slutt åpnet Manchester United-forsvaret.

I duell med begge United-stopperne vant Lamela ballen og Kane spilte nydelig fri Eriksen på venstrekanten. Innlegget var millimeterpresist på én touch til Dele Alli, som luktet at noe ville skje. Avslutningen fra Alli var kontant rett i mål i hans siste kamp som tenåring - den engelske landslagsspilleren fyller 20 år i morgen.

Typisk nok for Alli sto han bak det forløsende målet i en høyst middels kamp for hans del, men igjen viser han matchvinneregenskaper.

Drøye tre minutter seinere løftet taket seg på WHL seg igjen. Erik Lamela med perfekt slått frispark inn i feltet og Alderweireld nikket den helt nede i hjørnet. Igjen De Gea sjanseløs og nå var hele kampplanen til United kastet i søppelbøtta.

Kampens peneste angrep noen få sekunder seinere punkterte endelig kampen. Walker vred spillet med en 60 meterspasning som ble stusset perfekt videre til Rose. Det flate og harde innlegget banket Lamela kontant i mål fra 16 meter.

De tre målene kom i løpet av fem minutter og 46 sekunder - 346 magiske sekunder.

Lamela, som må ha forbannet seg selv for missen i første omgang, viste nok en gang hvor viktig han er for Tottenham. Etter et kort skadeavbrekk leverte han tre forsøk på mål, skapte to sjanser, vant ni taklinger, brøt foran to ganger og noterte seg for én målgivende og ett mål.

Temperaturen beholdt seg ut oppgjøret og Walker tok Memphis ettertrykkelig i skole noe som endte med gult kort til begge. Bortelaget var imidlertid aldri i nærheten av å finne en vei tilbake i kampen og Tottenham kan notere sin første hjemmeseier mot United siden 2001. Da var Glenn Hoddle manager og Willem Korsten og Les Ferdinand målscorere ...

Pochettino: - Vi har fortsatt trua

På tabellen er det nå sju poeng opp til Leicester med fem kamper igjen å spille kan revene avgjøre med å vinne de tre neste kampene. Uansett må Tottenham fortsette å gjøre jobben for å holde presset oppe.

- Uansett hva som skjer skal vi konsentrere oss om oss selv. Vi skal vinne de fem siste kampene, sa Eric Dier i intervjuet med Sky etter kampen.

- Man vet aldri, spesielt i Premier League. Vi kommer til å gi alt, det er det vi forventer av oss selv, fortsatt midtbanekjempen.

Pochettino er helt enig:

- Vi tror det kan skje og vi skal fortsatt kjempe. Motivasjonen er på topp, vi må bare fortsette å vinne, så har vi muligheten.

Neste kamp

Stoke - Tottenham
Britannia Stadium, Premier League
Mandag 18. april, kl. 21.00
TV 2 Premium


Siste på forumet