Ny sjanse rotet bort

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Lørdag skulle Spurs slå Southampton, sikre andreplassen og dermed ende opp foran vår argeste rival etter mange, mange år. Slik gikk det ikke.

Tottenham - Southampton 1-2 (1-1)

Tottenham: Son (16)

Southampton: Davis (31, 72)

Premier League
08. mai - avspark 14:30

White Hart Lane, London

Gule kort: 

Southampton: Mané (50), Romeu (75) og Long (84)

Lagoppstillinger: 

Tottenham: (4-2-3-1)
Lloris (c), Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose, Dier, Mason, Eriksen, Son, Lamela, Kane

Southampton: 4-2-3-1
Forster, Martina, Fonté (c), Virgil, Bertrand, Wanyama, Clasie, Mane, Davis, Tadic, Long

Slik var kampen: 

Det åpnet med et klart overtak for hjemmelaget og etter strålende kombinasjonsspill la Danny Rose, som forøvrig kom på årets lag i PL sammen med tre lagkamerater, hardt inn foran mål. Der kom Christian Eriksen i stor fart og fikk til en avslutning som Forster reddet mesterlig. 

Bortelaget virket helt ufarlig til Tadic pluselig stod alene på venstesiden. Han valgte et hardt skudd fra spiss vinkel i stedet for en pasning inn foran mål. Skuddet gikk en drøy meter utenfor målet til vår kaptein. 

Så kom ledelsen for hjemmelaget og alt virket såre vel. Toby Alderweireld slo en av sine mange presise pasninger ut når Southampton presset oss høyt. Han fant Son på midten som tok ned ballen og slo den direkte til Lamela. Argentineren vendte med en mann i ryggen og slo en blindpasning mot Harry Kane som stod flere meter i offside. Vår superspiss skjønte tegningen og gjorde seg fullstendig uinteressert i spillet. Bakfra kom Son igjen på et løp og da var han  helt gjennom. Forster prøvde å rekke ballen feilet, to ganger. Dermed kunne sør-koreaneren dra av to spillere og sette ballen i det tomme målet. 

Vi ledet mot West Bromwich og vi ledet mot Chelsea i jakten på ligagullet. I begge oppgjørene sviktet våre menn og det samme skulle vise seg å skje i dag. Southampton fikk komme inn i kampen. Sakte men sikkert produserte de halvsjanser og bare et drøyt kvarter etter skåringen utlignet de. 

Danny Rose var lovlig offensiv og overlot en bevegelig Tadic til Vertonghen. Han fikk en ball i bakrom, vendte fint og slo inn foran mål. Der stod Steven Davis som med et halvrent treff pirket ballen inn under Lloris som kanskje burde gjort bedre der. 

På overtid i omgangen fikk Harry Kane sin store sjanse til å ta et steg mot toppskårertittelen i ligaen. Martina og Fonté klønet det virkelig til for seg selv når de skulle skjerme en ball ut til fem-meter. Kane var som vanlig på hugget og presset de til feil. Plutselig var han alene med Forster men denne gang satset Kane kun på kraft. Han klinket ballen i magen på den storvokste keeperen fra to meter og dermed gikk lagene i garderoben med et mål hver seg. 

Nok en svak andreomgang

Andre omgang begynte med et hjemmelag som fortsatt virket å ha pause. Southampton fikk trille ball og etablere angrep på angrep. Det så ut til at sesongen var over også for Mauricio Pochettino som stort sett satt på benken og nøt solen og den ekstreme varmen i hovedstaden. 

Long kom til en fin sjanse som han brant. Tottenham tok tilbake initiativet i kampen etterhvert uten å skape all verden. Etter drøyt 70 minutter kom vinnermålet. Southampton ville mest og etter litt småspill og et i overkant passivt hjemmeforsvar kunne Davis igjen rulle ballen i mål. Skuddet var ikke hardt men velplassert og det gikk i mål. 

Etter noen halvsjanser begge veier ebbet kampen ut i et nytt skuffende tap i en kamp vi så definitivt skulle vinne. Nå må vi ta poeng borte mot et Newcastle som må ha poeng for å klatre til trygg plass og unngå nedrykk. Arsenal spiller hjemme mot Aston Villa og vil passere oss med seier om vi taper igjen. Det må ikke skje.

Etter kampen, som var den siste på White Hart Lane denne sesongen, hadde flere spillere med seg familien inn på banen (bildet) for å takke supporterne for i år. Vi har gjort det vanskelig for oss selv på slutten her og selv om Champions League-spill er sikret burde man kunne lagt ned et hardere arbeid når man vet hva et år over våre erkerivaler vil bety. 

Skryt skal de dog ha, alle sammen. Troppen har snart fullført en historisk god sesong som virkelig har gitt oss tro på årene som kommer. Neste år blir det gruppespill direkte i CL. 

Coys, takk for i år...

Neste kamp

Newcastle - Totteham
Premier League

Søndag 11. mai - avspark 16.00

St. James Park

 


Siste på forumet