Intervju med Jan Vertonghen

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Vi har fra Tottenham fått tilsendt et intervju med vår belgiske forsvarsklippe Jan Vertonghen, som vi nå ønsker å dele med nettsidens lesere.

Hvorfor tror du det er så mange belgiske spillere som spiller i Premier League?

Det er bare det at vi er gode spillere med den rette mentaliteten, noe som gjør at lagene her har tillit til oss.

Snakket du med dine belgiske lagkamerater som Fellaini om Premier League?

Premier League er en av de sterkeste ligaene i verden og England handler mer om fotball enn Spania og Bundesliga.
Hvis du snakker fotball så snakker du om Premier League, og historiene jeg har hørt fra Vermaelen og Fellaini var så positive.  Jeg snakket med Thomas i Arsenal og Rafael van der Vaart. Jeg ønsket å vite hva Tottenham handlet om. De var alle veldig positive, så det er grunnen til at jeg kom hit.

Hvorfor var det riktig tidspunkt nå. Det var mange historier om at du skulle til Arsenal eller Newcastle?

Det var mange historier. Jeg følte jeg hadde oppnådd alt jeg kunne i Nederland. Tottenham kom på banen på riktig tidspunkt for meg. Jeg snakket med Rafael og styreformannen, og de ga meg den rette følelsen her.

Det var allerede snakk om at det var press på manageren hvis dere ikke vant mot Reading, føler du at det er mer press her enn i Nederland?

Vi var alltid under press i Ajax. Vi var forventet å vinne hver kamp. Når du spiller på et sterkt lag er det alltid være press. Jeg er vant til det. Vi har et sterkt lag her, og reultatene vil komme. Jeg er trygg på det.

Hvor annerledes er det å spille i Premier League enn i Nederland?

Det var kamper i Nederland hvor du forventet å vinne fem eller 6-0. Mens her spiller du mot West Brom eller Norwich, og det ser ut som den tøffeste kampen i verden. Det er ikke et svakt lag i Premier League, og vi må jobbe hardt i 95 minutter.
Det er den største forskjellen, og det var det samme mot Reading. Men vi har et sterkt lag, og jeg har troen.

Hva tror du dere realistisk sett kan vinne i år?

Jeg håper vi kan vinne et trofe. Målet er Champions League kvalifisering, så vi får se.
På toppen av ligaen i England kan alle vinne og alle kan tape, det har vi sett før. Vi håpet å ha flere poeng enn vi har for øyeblikket, men jeg tror alt er mulig denne sesongen.

Er det noe press på manageren?

Nei, ikke i det hele tatt. Vi har veldig tro på manageren og alle er førnøyde med ham. Han har gode treningsøkter.
Vi var bare litt uheldig med de første kampene, men for oss er det ikke noe stort press og ikke for manageren heller.

Var det å miste van der Vaart og Modric et stort tap?

Selvfølgelig er det et tap fordi de er veldig gode spillere, jeg spilte mot dem i mine to siste landskamper mot Nederland og Kroatia.
De er fantastiske spiller for et hvert lag, men vi har fått inn gode spillere i samme posisjon. Så jeg tror ikke vi er svakere, vi må bare få tilpasset oss til hverandre. Selvfølgelig er det mye press på Moussa (Dembele) og Clint (Dempsey), men de viste ifjor at de var fantastiske spillere for Fulham. Clint scoret noe sånt som 15 eller 16 mål for Fulham og Moussa, jeg trenger ikke å snakke om ham, fordi han er bare en fantastisk spiller, så jeg tror de kan hjelpe oss.
Jeg har spilt med Moussa siden jeg var ung i Antwerpen og allerede da var han en fantastisk spiller. Han spilte spiss da, men var ikke en utpreget målscorer og det er grunnen til at ikke storlagene plukket han opp. Men han er en fantastisk spiller, og han vil overbevise alle.

Vil Moussa overta der Modric slapp?

Jeg er sikker på at han kan. Jeg er nok den som kjenner han best i laget og vet at alle i Belgia og spillerne som har spilt med han er overbevist om hans kvaliteter.

Er det noe spesielt med det belgiske fotball-systemet ettersom dere produserer så mange gode spillere?

Jeg tror bare vi har vært heldige. Vi har ikke noe system som i Nederland eller med Ajax. Vi har bare en god tropp for øyeblikket som har spillt sammen i en to - tre år nå. Nå må vi bare prøve å kvalifisere oss for VM, for ingen av oss har spilt i en stor turnering.

Er der mulig for dere å vinne VM?

Jeg tror vi har spillerne til det, men tror vi må spille sammen enda noen år for å tilpasset spillet til hverandre og få de resultatene vi ønsker. Nå må vi bare kvalifisere oss for VM og da er alt mulig.

Etter å ha spilt så mange år i Ajax, anser du deg mer som et produkt av deres system enn Belgias?

Det gjør jeg. Før jeg dro til Ajax som 16 åring spilte jeg for Royal Antwerpen, de hadde et samarbeid med den nederlandske klubben og spilte på samme måte. Så ja, jeg regner meg som et Ajax-produkt.

Hvordan er forholdet ditt til Thomas Vermaelen, gitt rivaliseringen mellom Tottenham og Arsenal?

Jeg snakker ikke med ham lenger (ler). Nei, selvsagt ikke. Jeg spilte med ham i Antwerpen og vi var i Ajax sammen. Før jeg kom til England var jeg her å så noen kamper - ikke Arsenal, bare Thomas - han er en venn, og jeg tror det vil forbli slik.

Var du klar over rivaliseringne mellom klubbene?

Ja, han fortalte meg at det var som Ajax og Feyenoord. De er store rivaler, men når jeg går nedover gaten har selv Arsenal-fans oppført seg respektfullt.

Har du hatt noe å gjøre med Dennis Bergkamp under tiden i Ajax?

Ja, han var assistent-trener i Ajax forrige sesong. Han gjør det bra. Han er en flott person med stor erfaring fra øverste nivå.

Hva sa Bergkamp når det ble snakk om at du skulle til Tottenham?

Jeg vil ikke snakke om det (ler igjen). Han er en morsom fyr og han liker en spøk. Han vet at Tottenham er en stor klubb. Han er en bra fyr og vi går veldig godt overens. Han fortalte mye bra om begge klubbene og om London. Og han sa at jeg bare måtte gjøre mitt valg.

Har du hatt muligheten til å se deg litt rundt i London?

Thomas har vist meg litt rundt og Moussa selvfølgelig, han har vært her et par år. Jeg har akkurat vært på landslagsoppdrag, så jeg har ikke hatt altfor mye tid til å utforske London enda. Jeg har kikket litt etter hus og bil før landslagspausen, ellers har det vært mye fokus på kamper, så jeg får ta det litt i tiden som kommer.

Når du ser et treningsanlegg som dette, hvor langt er dere unna å være en av Europas eliteklubber?

Ikke så langt unna, vi trenger noen gode resultater og noen gode sesonger på rad. Hvis du ser på spillergruppen individuellt så kan vi konkurrere med enhver klubb.

Du er kjent for å score endel mål, har manageren gitt deg "licence to get forward"?

Nei, ikke egentlig. Men hvis jeg ser en mulighet til å avansere gjennom midtbanen, og gi meg selv en mulighet vil jeg ta den. Men målet mitt er ikke å score 10-15 mål per sesong.

Hva anser du for å være din beste posisjon?

Midtstopper. Før spilte jeg mye defensiv midtbanespiller og på det belgiske landslaget spiller jeg venstreback. Jeg føler jeg kan spille alle disse tre posisjonene bra.

Hvem vil ta frisparkene av deg og Gareth Bale?

Jeg sa jeg ville ta de på søndag. Men han sa -nei, de vil jeg ta. Så vi får se hvem som er sjefen etterhvert. Men Gareth kan score noen fantastiske frispark fra distanse også og han er en fantastisk person. Gareth er nok nummer en på listen, men han er bra fyr så han gir nok meg sjansen etterhvert. Vi er begge dyktige på frispark, men vi har også Gylfi (Sigurdsson) som er en dyktig frisparkskytter. Så det spiller ingen rolle hvem som tar det.

Spillerne her fikk en smak av Champions League-spill for et par år siden. Har du kunnet merke hvilken nedtur det er for spillergruppen at det ikke ble CL-spill i år?

Ja, selvfølgelig. Du ønsker alltid å spille i de største turneringene. Det er den vakreste konkurransen så det er synd vi ikke kvalifiserte oss for Champions League på grunn av at Chelsea vant turneringen ifjor. Men det påvirket ikke min avgjørelse om å komme hit. Nå blir det spill i Europa League, og der har vi havnet i en tøff gruppe.

Hvorfor valgte du Tottenham fremfor andre klubber?

Fordi den ga meg den beste følelsen. Daniel Levy gjorde et godt inntrykk og jeg pratet med Rafael van der Vaart, de inviterte meg hit og ga meg den beste følelsen i verden. Fra det øyeblikket sa jeg til meg selv "Jeg ønsker å spille her".

Du var også linket til Arsenal?

Det var noen rykter, men jeg hadde allerede tatt min beslutning om at jeg ville spille her. Jeg liker ikke å vingle fra en side til en annen, når jeg har tatt en avgjørelse går jeg for den. Jeg ønsket å spille her, så det var enkelt.


Siste på forumet