14 dagers neglebiting

Foto: Matthew Childs
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Nå går toget. På to uker venter fem nøkkelkamper i tre turneringer. Har Spurs husket billetten?

Det har vært tungt å spille en hel sesong uten klassiske hjemmekamper. Vi savner White Hart Lane og prestasjonene hittil i år virker å være preget av det. Vi har hatt noen flotte prestasjoner, men nivået er langt unna de to foregående sesongene. Med en forholdsvis tynn stall har skader på Alderweireld, Rose, Lamela, Wanyama, Winks og Dembele hindret oss og formen til Dele Alli har heller ikke hjulpet noe særlig.

LES ALLE TIDLIGERE UTGAVER AV BILL NICS ARV HER

Heung-Min Son og Harry Kane har vært de offensive spillerne, sammen med Christian Eriksen, spesielt før november, som har holdt oss flytende. Sesongen har langt fra vært optimal, men vi henger fortsatt godt med. Om to ukers tid vet vi om sesongen er over eller om vi har trofeer og topp fire å spille for. Til sommeren skal vi inn på den nye storstuen i N17 og vi trenger en god følelse fra denne sesongen. De viktige kampene kommer på rekke og rad.

Manchester United 31. januar - Wembley Stadium

Tilsvarende kamp i fjor endte med solid seier til Spurs. Men kampen spilles ikke på the Lane lenger, og Spurs kommer fra 1-1 borte på Newports potetåker. Vi har ikke flyten, og Manchester United må dessverre vurderes som knappe favoritter.

Hva blir planen til Mourinho? Tør han å satse fremover eller parkerer han bussen? Det hadde vært veldig ok om de faktisk kom for å spille fotball. Frykten er derimot at de ikke skal gjøre det og at planen er å frustrere Spurs. Vi bør være klar for å spille mot en mur på 11 menn, men når det er sagt vet man aldri sikkert med den omdiskuterte portugiseren. Han er et taktisk geni, og det kan tenkes at han overrasker alle med å presse høyt for å ta Spurs på sengen i en tid der selvtilliten er under pari.

Spenningen er til å føle på, kampen er enda viktigere enn en vanlig kamp mot United. Det hadde vært deilig å få tre poeng i denne kampen før resten av nøkkelkampene følger tett på. Det er alltid deilig å slå Mourinho, men med åtte poeng frem og 14 kamper igjen å spille er det mye som står på spill. 

Liverpool 4. februar - Anfield

Liverpool skal til Huddersfield dagen før Spurs møter Manchester United og har derfor en dags mer hvile. Før United-kampen skilte det to poeng mellom Liverpool og Tottenham, så denne kampen er minst like viktig som den mot Mourinhos menn. Liverpool har et friskt tap i FA-cupen bak seg og det hviler fortsatt noen spørsmålstegn over Klopps prosjekt ved Merseyside.

Frem til hjemmekampen mot Liverpool i høst hadde Klopp hatt et veldig godt tak på Pochettino i Spurs. Gang på gang ble vi lurt taktisk. En av de mest overraskende tapene de siste sesongene, og ikke minst måten det skjedde på, var tapet på Anfield i fjor. Liverpool var ute av form, mens Spurs hadde spilt veldig godt. Spurs gikk inn i kampen som favoritter, men det så ikke sånn ut da kampen var i gang.

Den første halvtimen av kampen var fæl. Ben Davies hadde sine tyngste minutter i profesjonell fotball og Liverpool med Sadio Mane i spissen spilte oss av banen. De røde er veldig gode offensivt og de kler lag som prøver å presse dem høyt på banen. En mer defensiv tilnærming, med et større fokus på presise kontringer vil være å foretrekke. Spurs trenger ikke å gå ut med gung-ho, det er Liverpool som spiller på hjemmebane.

Taktikken fungerte meget godt mot Borussia Dortmund, Real Madrid og Liverpool i høst. Seks poeng mot Liverpool i årets sesong hadde vært utrolig deilig, men om vi skulle få med oss et bortepoeng er det sannsynligvis et godt resultat. De ligger foran oss og det skal være mulig å henge seg på, men da bør vi ikke rote det til her.

Newport County 7. februar - Wembley Stadium

Det var en bragd for lille Newport å sikre seg omkamp mot Spurs i FA-cupen. Riktignok spilte baneforhold og vær en rolle, men de mestret det ypperlig og da kreftene forsvant klarte de å unngå mer enn ett baklengs. Det bør bli en helt annen kamp på Wembley, men en uke etter United, tre dager etter Liverpool, tre dager før NLD og seks dager før Juventus må Spurs tenke på å hvile noen spillere.

FA-cupen er nok den eneste turneringen vi har realistiske sjanser til å vinne denne sesongen og med Liverpool og Arsenal allerede ute vet man jo aldri. Skulle vi klare å avansere mot Newport, noe som tross alt må forventes, venter Millwall eller Rochdale i 5. runde. Det burde være overkommelig.

Noen av de sentrale spillerne må starte kampen her, men ikke alle. Spillere som Foyth, Walker-Peters, Llorente og Vorm bør få sjansen. Så får vi holde et par av kanonene på benken klare om det skulle gå for tungt.

Arsenal 10. februar - Wembley Stadium

Avansement uten å bruke for mye krefter og uten ekstraomganger i FA-cupen hadde vært en stor fordel. Den neste kampen som følger er nemlig derbyet mot Arsenal. Her forventes det revansje etter tapet i høst.

Fienden fra Sør-London kan være god på sine beste dager og Wembley er dessverre en bane de trives veldig godt på. De har ingen ikke en kamp i bena fra noen dager tidligere, men det skal ikke spille noen rolle. Ikke i North London Derby, som det ironisk nok heter. Her skal det vinnes og Harry Kane trenger å legge til flere derbyscoringer til merittlisten.

Kane elsker å score mot Arsenal og hvem har vel glemt piraten som var så freidig å stille spørsmålet "Who’s name is Harry Kane". Etter kampen var det spørsmålet overflødig. Kane har scoret seks mål på syv ligakamper mot Woolwich, men det spiller selvsagt ingen rolle om det er Kane som scorer.

Ingen bryr seg hvem som scorer bare vi gjør det. Det hadde vært helt ok med et Moussa Sissoko-hattrick. Men jeg har aldri sett en gris flyve og tviler like mye på at vi får se franskmannen senke Arsenal.

Uansett: kluss med Wengers glidelås, kasting av vannflasker, defensive brølere og generell kollaps fra laget i rødt samt tre deilige poeng er herved bestilt!

Juventus 13. februar - Juventus stadium / Allianz Stadium

13 dager og fire kamper etter United-kampen skal Spurs til Torino for å sørge for et godt borteresultat i Champions League. Serie A har vært så vennlige å gi Juventus fredagskamp i forkant av denne kampen - borte mot Fiorentina. Juventus var finalist i fjorårets Champions League, men årets utgave ser heller ikke verst ut. Det har likevel blitt to tap i årets sesong og sensasjonelt nok er de faktisk det nest beste laget i Italia i år. Et meget godt Napoli ligger poenget foran, så håpet må være at noe av fokuset er på ligaen for Juves del. Når det er sagt så vet vi hva laget står for. De har kvalitet i alle ledd, er bunnsolide bak og målfarlige. Det er ingen ting å legge skjul på at dette blir knalltøft. Juventus er knappe favoritter foran kampen og det kan være til vår fordel. Målet må være å klore til seg ett eller flere bortemål, i London har vi gjort det bra i Europa så langt.

Vi har altså fem kamper på knappe to ukers tid. Fire av dem er mot topp 15 lag i Europa. I tre av kampene går vi inn i kampen som underdogs, men tap ville være skuffende i alle fem. Får vi gode resultater her kan sesongen få en forrykende avslutning. La oss håpe på en flying start mot Mourinhos menn på Wembley og ta det derfra.


Siste på forumet