Hvem skal ut?

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Det er sommer. Det er VM. Og det jobbes forhåpentlig steinhardt med neste års Spurs-kabal. Hvem skal ut? Hvem skal bli værende?

Sesongen var over. Var dette slutten på en epoke i klubben? Pochettino kom med kommentarer som gjorde Spurs-fansen nervøse. Torsdag 24. mai kom bekreftelsen på den viktigste signeringen sommeren 2018 - den argentinske manageren hadde skrevet kontrakt til 2023.

Nå må stallen ryddes før hjemkomsten til Tottenham. 11. august er første serierunde. Transfer deadline er 9. august og vinduet åpnes offisielt to måneder tidligere.

LES ALLE TIDLIGERE UTGAVER AV BILL NICS ARV HER

Jeg har tidligere presisert at det er viktig å holde stallen samlet. Jo mer samspilt laget er, desto lettere er det å stå sammen i pressede situasjoner som vil oppstå gjennom sesongen. Noen endringer er nødvendige og noen er mer eller mindre ufrivillige. Bale har vært ryktet inn, men har fryktelige lønnskrav som bare City og United kan oppfylle - derav virker det som en urealistisk drøm. 

Sessegnon, Zaha, Martial og Jorginho er spennende spillere, men her har jeg akkurat nå lite konkret å bidra med. Jeg skal i første rekke ta for meg statusen til A-lagsspillerne - så får tiden vise hvilke spillere som kommer inn. Vi har noen rutinerte spillere på utgående kontrakt neste sommer og for første gang på lang tid kan Pochettino komme til å gjøre mange rokeringer i stallen. 24 spillere ønsker jeg å beholde, fire kan få forlate klubben i sommer. 

Hugo Lloris
Lagets kaptein hadde ikke sin aller beste sesong for oss denne sesongen, likevel er han fryktelig god på sitt beste og er vel å finne blant verdens 10 beste keepere. Det er vanskelig å se for seg at vi kan oppgradere Lloris akkurat nå. Kontrakten går til 2022.
Status: Ingen grunn til å rokke på hans posisjon. Beholde.

Michel Vorm
Nederlenderen er en solid andrekeeper og har nettopp forlenget for et nytt år. Han har gjort en god jobb for Spurs, og ønsker tydelig å være med minst en sesong til - noe som det er greit å innvilge. Gode keepere vokser ikke på trær.
Status: Beholde.

Paulo Gazzaniga
Det har ikke blitt mange sjansene for Gazzaniga, men i den ene kampen han fikk vant han banens beste-prisen. Han virker som en solid keeper som kan komme til å rykke opp til andrefiolin i 2019 alt ettersom hvordan han presterer når han får sjansen. Kontrakt til 2022.
Status: Beholde.

Kieran Trippier
Trippier fikk sjansen til å sikre seg fast plass på høyreback på Tottenham etter at Kyle Walker forlot oss forrige sommer. Mange hadde sett innleggene til Trippier som et klart pluss, men også vurdert den manglende farten som en utfordring. I duellen med Aurier har han nå overtaket og reiser til Russland-VM med mye selvtillit. En spiller som har hatt god utvikling, men likevel en posisjon som kan forbedres.
Status: Beholde.

Serge Aurier
Han kom fra PSG som en direkte erstatter for Walker. Han har fått sine sjanser under Pochettino, men for mange sklitaklinger uten kontroll og manglende konsentrasjon gjør at Aurier går inn i sin andre sesong for oss som andrevalg på høyreback og med et spørsmålstegn over seg. Kontrakten går til 2022. Kan starte neste sesong med en god pre-season ettersom Trippier er i Russland.
Status: Vi får håpe at Pochettino kan trylle med Aurier slik han har gjort med utallige backer før. Vi kan ikke selge hele stallen. Potensialet er stort, men med en ny sesong som den første vil han måtte flytte på seg.

Kyle Walker-Peters
Walker-Peters fikk starte to Premier League-kamper forrige sesong, debuten kom i august. U20-verdensmester i fjor sommer og sett på som en svært lovende spiller i lang tid. Han er fortsatt forholdsvis spedbygd, men har en bra fotballhjerne, tekniske ferdigheter og kan komme til å få flere muligheter fremover. Ikke umulig at han er førstevalg på høyreback før 2019/20 sesongen. Hans nåværende kontrakt, som ble forlenget i vår, utgår i 2021.
Status: Beholde.

Toby Alderweireld
Kvaliteten til Toby er langt hevet over tvil. En fantastisk fotballforståelse kombinert med kraft, teknikk, overblikk og fart gjør at han blir regnet som en av verdens beste midtstoppere. Han har hatt mye skader og med tanke på det har Spurs vært usikre på om de kan forlenge kontrakten til Alderweireld. Vanskelig situasjon så lenge vi ikke vet noe om hvilke krav som stilles, men Toby kan forsvinne til sommeren. Skriver han ikke under på ny kontrakt kan han gå for 25 millioner pund neste sommer, mens vi nok kan forlange over det dobbelte denne.
Status: Beholde hvis det er mulig. Håpet er ny kontrakt, men det virker ikke lenger veldig sannsynlig, dessverre. Et salg vil sannsynligvis tvinges seg frem. Håper jeg tar feil her!

Jan Vertonghen
Super-Jan hadde en helt utrolig bra sesong for Spurs. Med på PFA Team of the Year. Årets spiller i Tottenham? Borte er den Vertonghen som henslengt lente seg mot veggen rett før Liverpool på Anfield under Sherwood. All ære til Pochettino og spilleren selv for å ha fått Vertonghen på rett kjøl, for han har utviklet seg til å bli en enestående spiller. En ledertype som stråler i dette Tottenham-laget, en spiller som står som en glitrende diamant i bakerste ledd. Kontrakten utgår i 2019 og bør forlenges i sommer. 
Status: Beholde.

Davinson Sanchez
Rekordkjøpet har overbevist i sin første sesong. Sanchez har prestert på et meget høyt nivå med tanke på alder i den posisjonen. Enda mer imponerende er det at colombianeren spiller sin andre sesong i Europa. Hvor god kan han bli? Den gode nyheten er at han allerede har forlenget kontrakten sin, noe som er veldig viktig ettersom Toby kan komme til å forsvinne. Denne varer til 2024!
Status: Beholde. 

Cameron Carter-Vickers
Carter-Vickers har blitt en litt glemt mann i Spurs. Noen år tilbake ble han sett på som et stort fotballtalent, men etter noen uryddige opptredener i oppkjøringskamper og mindre profilerte kamper har tvilen blitt sådd, og flere røster har hevdet at CCV skal slite med å slå gjennom i Tottenham. Han er fortsatt derimot bare 20 år og har vært på utlån i Sheffield United og Ipswich i 2017-18. Her har han gjort sakene sine så bra at det skal bli spennende å se om det blir nytt utlån eller om han får sjansen i Spurs neste sesong. Ny kontrakt er underskrevet til 2021.
Status: Beholde, vurdere utlån.

Juan Foyth
Der Sanchez og Carter-Vickers utmerker seg som kraftstoppere er Foyth mer av den typen som avverger situasjonen før den blir kritisk. Det har blitt åtte kamper for unggutten denne sesongen og han ser bra ut. Ingen tvil om at potensialet er veldig høyt på denne gutten, men det er nødvendig å smøre seg med tålmodighet. Han er en måned yngre enn sin kollega Carter-Vickers, men her kan vi ha mye bra å se frem til. Kontrakten utgår i 2022.
Status: Beholde.

Danny Rose
Uttalelsene i dagene før vår første seriekamp denne sesongen var maksimalt dårlig timet. Rose var en av de absolutt mest populære spillerne i stallen, men etter denne episoden kjølnet kjærligheten til den oppofrende spilleren. Kvalitetene til Rose er hevet over tvil, men det begynner å bli lenge siden han herjet som verst. Han blir 28 år i sommer, og skal ha noen gode år foran seg. Får vi Danny tilbake i storform, har vi en fantastisk spiller på venstresiden. Sliter han med det, er veien ut relativt kort. Hans nåværende kontrakt utgår i 2021.
Status: Han må jobbe knallhardt, men så lenge det er ok for Pochettino, er det ok for meg. Beholde under tvil.

Ben Davies
Han er en spiller jeg alltid har likt, mye av det har vært farget av hvordan han fremstår som person. Som spiller har han vært et tydelig andrevalg på venstrebacken helt frem til årets sesong, og det siste året har han virkelig tatt steg. Han er foran Danny Rose på oppstillingen og er bankers i stallen. Har nå kontrakt til 2021. Mangler til tider noe i noen av toppkampene, og kommer forhåpentligvis til å få mer konkurranse neste sesong. Ryker en venstreback i sommer, er det derimot ikke Davies.
Status: Beholde.

Harry Winks
Vi ble fryktelig glade i Winksy i fjor, men skader satt kjepper i hjulene for videre fremgang. One of our own. I høst tok det lang tid for den energiske midtbanespilleren å komme tilbake til gammelt nivå - så kom problemene med ankelen tilbake. Mot Real Madrid i høst fikk han vist seg på det øverste nivå - til tider var han nærmest dominant. Han fikk England-debuten sin og ville ha spilt i Russland i sommer hvis han hadde vært skadefri. Han har skrevet under til 2023 og er proppfull av talent, han har et skyhøyt potensiale og det er bare å glede seg til fortsettelsen. Med en skadefri Winks sparer vi raskt 60 millioner pund.
Status: Beholde.

Victor Wanyama
En av fjorårets beste spillere har hatt en svak sesong preget av skader og manglende rytme. Han er fortsatt ikke eldre enn 27 år og jeg har et håp om at han skal være med som en utfordrer til en av de sentrale midtbaneposisjonene i årene fremover. Når han er i toppform, slik tilfellet var i fjor, er han ekstremt god. Det har vært snakket om en del interesse fra United og Liverpool med flere, noe som er naturlig i og med at han spilte mindre enn året før. En god pre-season og vi har en kanonspiller tilbake i laget. Kontrakten varer til 2021. Scoret forøvrig en av de fineste scoringene på Anfield siden Edman. 
Status: Beholde.

Mousa Dembele
Dette er vel spilleren som på sitt beste er Spurs’ beste spiller - har et enormt høyeste nivå. Dessverre er han også plaget av skader og når han spiller er han veldig sentral i spillet vårt. Han hadde noen virkelig gedigne kamper forrige sesong, kamper der han fikk egne og motstanderes fans til å måpe. For så god er han på sitt beste. Dessverre hadde han også en periode før jul der han ikke var 100 prosent og han spilte noen veldig svake kamper. Som med Alderweireld har vi her en uavklart kontraktssituasjon og en mulig transfer bort fra klubben er mulig. En vanskelig avgjørelse. Skal man sprenge banken for en fantastisk spiller som dessverre er skadeutsatt og ikke lenger den aller yngste? Ønsker ikke spilleren å forlenge selv? Kontrakten går ut neste sommer og en avklaring kan ende med et trist sorti.
Status: Beholde hvis mulig, men ikke til enhver pris. 

Joshua Onomah
Onomah ble alltid sett på som veldig lovende da han spilte på akademiet. One of our own. Han fikk relativt tidlig sjansen på førstelaget, men har slitt med å ta det siste steget. I likhet med Walker-Peters ble han U20-verdensmester med England i fjor. Han er fortsatt bare 21 år og kan bidra, selv om det stilles spørsmål om han er god nok for å spille for Spurs. Han var utlånt til Aston Villa og skrev ny kontrakt rett før som varer til 2021. Svingende prestasjoner i Birmingham-klubben, men samling av mye erfaring. Pre-season blir viktig.
Status: Beholde, men muligens låne ut til passende Premier League som ønsker å bruke Onomah på sentral midtbane.

Eric Dier 
Dier har også rukket å bli 24 år. Han er den mest fleksible spilleren i stallen. I år ble han brukt mest på sentral midtbane. Til tider meget god, andre ganger virket han ukonsentrert med flere unøyaktige pasninger som førte til farligheter. Dier er en kriger som vi kan ha god nytte av, men en videre utvikling er etterhvert nødvendig hvis han skal være med på lang sikt. For øyeblikket ingen fare. Han er fortsatt en av Pochettinos betrodde menn. Kontrakt til 2021.
Status: Beholde.

Moussa Sissoko
Mye har vært skrevet om Sissoko. Han er den mest utskjelte spilleren i den aktuelle stallen - med soleklar margin. Vanskelig å forstå at han har fått så mange sjanser som han har fått. Antall gode kamper på to sesonger kan telles på en hånd. Det virker ikke som om det skal klaffe for Sissoko hos Spurs og da er det kanskje greit at karrieren fortsetter et annet sted. Håper at vi tar de pengene vi kan få. Det hadde vært fint om Pochettino er enig. Kontrakten varer til 2021.
Status: Selge.

Heung-Min Son
Son har hatt en god sesong sett over ett, selv om han dabbet av på tampen av sesongen. Når koreaneren er på sitt beste er han nærmest uslåelig. Han er rask, har veldig god nærteknikk og spiller på impuls. Det så vi i vinter. Son i toppform kan være et angrep alene.  Til tross for enkle feil og balltap - Son er en herlig spiller når ting fungerer. Kontrakten varer til 2020.
Status: Beholde.

Christian Eriksen
Det har endelig gått opp for verden hvor god Eriksen egentlig er. Det er ikke lenge siden Spurs-fansen skjønte det, selv om han har vært verdsatt lenge. Så god har han vært de siste 18 månedene at det er greit om han roer ned en liten stund. Har vært en av de aller beste i årets sesong. Galacticos i Madrid eller ligamesterne i Barcelona vil før eller siden interessere seg om det fortsetter slik. Med på PFA Team of the Year. Kontrakten går ut i 2020, så her er nok en av de Spurs jobber aller hardest med å få fornyet.
Status: Beholde. 

Georges-Kevin Nkoudou
Nkoudou kom til England fra Marseille for to år siden etter en god sesong i Ligue 1. Første sesongen var svak, men man var villig til å gi han litt mer tid. Sporadiske innhopp og manglende tillit gjorde at han ble utlånt til Burnley. Her har det blitt 223 minutter på en halv sesong. Kontrakten går ut i 2021. 
Status: Selge.

Lucas Moura
For noen år tilbake var Lucas Moura en svært ettertraktet mann i Europa. 2016/17-sesongen hadde han også en bunnsolid sesong for PSG. 46 mål og 49 assist har den teknisk briljante brasilianeren notert seg for det statseide franske laget. Årets sesong har han knapt nok spilt fotball og han kom dermed relativt dårlig trent til klubben. Han er potensielt veldig godt kjøp og spennende skal det bli når Moura har fått en pre-season i bena. Kontrakt frem til 2023. 
Status: Beholde.

Dele Alli
«We’ve got Alli, Dele Alli, I just don’t think you understand...» Etter de første sesongene roet det seg ned denne sesongen og det kan være nok til å holde de største interessentene unna en liten stund til. 14 mål og 17 assist i alle turneringer denne sesongen er sterkt, men under det vi vet han kan. Alli er en spiller som kan vinne kamper på egenhånd, men også han er i utvikling. Spennende å se hvordan neste sesong blir. Takknemlig for at han er vår! Kontrakten går ut i 2022.
Status: Beholde.

Erik Lamela
Etter en fryktelig skadeperiode der det ble spekulert i om karrieren var over eller i det minste hvorvidt Lamela noen gang ville ikle seg den liljehvite trøyen igjen, var det godt å ha argentineren tilbake på banen i høst. Energien er der fortsatt, men han trenger tid for å fungere 100 prosent. Veldig viktig å unngå skader. Holder han seg skadefri og får en god sesongoppkjøring kan neste år bli veldig bra. Kontrakten går ut i 2020.
Status: Beholde.

Harry Kane
Kane startet på 99 klubbmål før sesongen, nå har han 140! Han er på 6. plass over tidenes målscorere i klubbens historie og med en ny sesong som årets er han på 3. plass om et års tid. Det er lite å legge til om denne mannen i denne omgang. Viser til spalten fra høst etter at Kane scoret sitt 100. klubbmål. Kane er allerede en legende og han skrev nettopp under frem til 2024!
Status: Beholde.

Fernando Llorente 
En av årets skuffelser må sies å være Llorente. Personlig var jeg svært fornøyd med kjøpet av spanjolen. Han har spilt på øverste nivå og vunnet trofeer, vist at han kan score i Premier League med et svakt lag, bidra med noe annet enn Kane. Problemet var at han ikke ble brukt på riktig måte. Han har kontrakt til 2019, men tviler på at han blir å finne i N17 etter deadline. 
Status: Selge.

Vincent Janssen
Karrieren har hatt en negativ tendens for Janssen. Etter at han ble toppscorer for Alkmaar i 2015-16 har det gått nedover. Han hadde flere kamper i sin første sesong som var gode, innsatsen var også på topp og han var godt likt. Men problemet er at han ikke kommer til å spille. I hans beste posisjon stiller han bak Kane og sistnevnte ønsker å spille så mange kamper som mulig. Det ble få scoringer og dermed utlån til Tyrkia. Han scoret fire mål på 16 kamper og ble skadet ut sesongen. Usikker fremtid og svært tvilsomt at det blir hos Spurs. 
Status: Selge. 

Bobler fra akademiet
Fra akademiet kan flere spillere kvalifisere seg til A-stallen i løpet av sommeren. Marcus Edwards har et utvilsomt talent, men det stilles mange spørsmål rundt utviklingen videre. Kan bli forbigått av neste kull. Jaden Brown, Japhet Tanganga, Jack Roles, Kaziah Sterling, Luke Amos og Shayon Harrison er alle blant spillerne som har blitt diskutert som mulige A-spillere i fremtiden. To av de største talentene i klubben er Oliver Skipp og Dilan Markanday. De har begge fått mye spilletid i årets sesong og prestert på et høyt nivå. Merk dere disse navnene!


Siste på forumet

  • Ingen meldinger