Pubguide N17

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Lurer du på hvor du skal gå for en øl, brus eller bare herlig engelsk fotballstemning rundt WHL? Her er svaret. 

Det finnes omlag 20 forskjellige puber i 15 minutters gåavstand fra White Hart Lane, noe som kanskje gir Tottenham-fans flere alternativer enn noen andre klubbers supportere. De fleste pubene åpner som regel klokka 11.

Her følger en oversikt over noen av de mest populære pubene:

No. 8 (tidligere Bell & Hare)

Adresse: 742 Tottenham High Road (rett sør for Spurs Megastore, rett over veien fra busstoppet om man kommer fra Seven Sisters).

Om puben: No. 8 er en tradisjonell Spurs-pub, der mange av Tottenham-spillerne på 60- og 70-tallet pleide å drikke øl etter kamp. I dag er det ikke lengre noen spillere innom, men mange norske Spurs-supportere besøker denne puben før kamp. Her er det en stor bakhage, noe som gjør dette til en behagelig pub dersom været er bra. I bakhagen selges det også øl på boks. Neppe populært dersom det dukker opp en skjenkekontroll (hvis det i det hele tatt finnes noen skjenkekontroll i England?), men fordelen er iallfall at man blir servert raskere. Puben, og spesielt bakgården, har blitt pusset opp mye de siste årene og gjør dette til en trivelig pub-opplevelse. Det er også mulig å bo på vandrerhjemmet oppover i etasjene her, dersom du godtar å dele rom med flere og ikke er så opptatt av voldsomt god standard.

Gilpin's Bell

Adresse: 50-54 Fore Street, Upper Edmonton (10 minutters gange fra Paxton Road).

I likhet med Hamilton Hall (nenvt til slutt i denne guiden) er Gilpin's Bell en pub i Wetherspoon-kjeden. Det betyr at det er mulig å kjøpe bra mat og god drikke til en rimelig penge. Puben er også betydelig mindre slitt enn de fleste andre i Tottenham-området. Det kan komme av at den teknisk sett ikke ligger i Tottenham, men i Edmonton. Det er like fullt en Spurs-pub på kampdag. Her er det et brukbart utvalg av real ales og puben åpner allerede klokka ni på kampdager. På kampdager er menyen noe redusert, men det serveres blant annet full English breakfast - og hvem trenger egentlig mer enn det? Puben anbefales om man foretrekker litt roligere stemning før kamp og har lyst på en standard som er nærmere det man er vant til i Norge. Puben har også en stor bakgård som er aldeles ypperlig dersom været er bra.

Bricklayers Arms 

Adresse: 803-805 Tottenham High Road (fem minutters gang fordi WHL om du kommer fra Seven Sisters).

Artikkelen fortsetter under bildet.

bricklayers arms dec2011

Om puben: Normalt sett er det Bricklayers Arms som har best stemning før og etter kamp og den er derfor naturlig nok meget populær. Her synges det som regel Spurs-sanger til langt på kvelden. Ulempen er at det kan bli litt vel trangt rett før og etter kamp, men heldigvis selger de mugger med øl slik at man ikke trenger påfyll altfor ofte.

Nordmenn har etterhvert opparbeidet seg et godt rykte blant stamgjestene ettersom vi er kjent for å bidra til å lage god stemning. Her synges det ofte sanger som "Thank You For The Christmas Tree" og "We Love You Norway, We Do" fra mange av engelskmennene.

The Antwerp Arms

Adresse: 168-170 Church Road (snaut ti minutters gange vestover fra High Road). 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Antwerp foto Kev2

Om puben: Den litt bortgjemte puben The Antwerp Arms har en lang og brokete historie. Det er den eldste puben som i dag er i drift i Tottenham-området. Den har med andre ord vært et stamsted for mang en fan opp gjennom tidene. På 2000-tallet skiftet puben eiere og stedet fikk et stadig mer frynsete rykte. I 2014, like før den lå an til å bli solgt til eiendomsutviklere, tok en gruppe velgjørere tak. Gruppen inkluderte blant annet parlamentsmedlemmet fra Tottenham, David Lammy. De samlet inn de £125.000 som trengtes for å redde stedet. Nå tappes blant øl fra det lokale bryggeriet Redemption i baren, sammen med andre kjente merker med og uten alkohol. En ny matmeny er også på vei. Selvsagt har puben en tradisjonell bakgård. Puben slipper også inn bortefans, noe som skaper stemning og vennligsinnet rivalisering. 

Bill Nicholson Pub

Adresse: 102 Northumberland Park (fem minutters gange fra High Road).

Om puben: The Bill Nicholson Pub ligger litt unna hovedgata, men likefullt en meget godt besøkt pub som har plass til rundt 1000 mennesker. Her spilles det høy musikk inne mens lettkledde kvinner danser på bardisken. Sist Tottenhams Venner var innom satt Micky Hazard og Graham Roberts utenfor og signerte fotografier for veldedighet. Ute i bakhagen selges det også typisk fotballmat, som burger og pølser. Etter enkelte lørdagskamper hender det at puben blir omgjort til et diskotek med DJ på kveldstid.

Hamilton Hall

Adresse: Street-level Concourse, Liverpool Street Station (Ligger i 2. etasje i selve stasjonsbygget på Liverpool Street Station).

Om puben: Vi inkluderer Hamilton Hall, selv om den ligger i sentrum. For folk som bor i sentrum er dette et passende sted å starte dagen med frokost og det man måtte ønske i glasset. Både undergrunn og overground stopper her, så det er alltid mange Spurs-fans innom før de tar toget direkte opp til White Hart Lane. Åpner som regel klokken 09.00 for de aller ivrigste!

Antwerp foto Kev

Siste på forumet